Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Hangi Deterjanla Yıkanmalı?

Lindos Naturals - Saturday, June 25, 2022
Image

Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Hangi Deterjanla Yıkanmalı ?

Bebeğinizin doğumu yaklaşmış ve onun için alışveriş hazırlıklarını bitirmiş olabilir veya şu an önünüzde birikmiş bebek çamaşırlarını nasıl yıkayacağınız konusunda tereddüt edip araştırmaya başlamış olabilirsiniz. Kafanızda bebekler için hangi deterjan kullanılmalı, bebek çamaşırları hangi deterjanla yıkanmalı, yenidoğan bebekler için hangi deterjan kullanılır, bebek kıyafetleri normal deterjanla yıkanır mı, bebek kıyafetleri kaç yaşında normal deterjanla yıkanmalı gibi sorulara cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz. Kullanışlı ipuçları, bebek deterjanı önerileri ile bebek giysilerini nasıl doğru bir şekilde yıkacağınıza gelin birlikte bakalım.


Yenidoğan Bebeklerde Hangi  Deterjan Kullanılmalı?


Yenidoğan bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha hassastır ve henüz o hassas tenlerinde koruma tabakası oluşmamıştır. Bu yüzden bebek çamaşırlarını yıkarken daha fazla özen gösterilmesi gerekir. 

Uzmanlar, yenidoğan bebeklerin cildinin zarar görmemesi için bebek giysilerinin ayrı yıkanması gerektiğinin altını çiziyor.

Bebek kıyafetlerini yetişkin çamaşırlarından ayrı bir döngüde yıkamamız gerektiği konusunu öğrendik. Peki, yenidoğan bebeğimiz için ayrı bir deterjan mı kullanmalıyız? Bu soruya cevabımız evet. Nedeni ise biz yetişkinlerin kullandığı deterjanlardan farklı olarak bebek deterjanları ağır kimyasallar içerecek şekilde üretilmez. Bu yüzden yenidoğan bebek çamaşırlarında bebeğinizin sağlığı için bebek deterjanı veya bebek çamaşır sabunu kullanmanız kesinlikle daha doğru bir seçenektir. 

Lindos Naturals Bebek Çamaşır Sabunu içeriğinde SLS, paraben, sülfat,  klor, GDO, boya ve parfüm gibi doğaya ve insan sağlığına zarar veren kimyasallar bulunmaz. Her çeşit bebek kıyafeti için uygundur.


Yeni Alınan Bebek Kıyafetleri Kullanmadan Önce Yıkanmalı mı?

İlk heyecanlar her zaman güzeldir. Heyecanla beklediğiniz minik bebeğiniz için alışveriş yapmak anneler için en heyecanlı dönemlerden biridir. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra paketleri içinde ne kadar temiz görünseler de yenidoğan bebek kıyafetlerini yıkamak gerekir mi? Evet, kesinlikle! Paketler içinde ne kadar temiz görünseler de kıyafetler, üretim kısmında birçok kimyasal etkiye maruz kalmaktadır. Bunun yanında taşıma esnasında kullanılan spreyler, depolama alanının hijyenik durumu gibi pek çok neden daha sayılabilir. Bundan dolayı bebek giysilerini kullanmadan önce yıkamanız bebeğiniz için en güvenli yoldur.




Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanır?


Hassas bir cilde sahip bebeğinizin tenine temas edecek giysilerin temizliğine dikkat etmelisiniz.  Yenidoğan bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır sorusuna cevap olarak ise bazı ince detaylara dikkat etmek önemlidir. Yeni nesil çamaşır makinelerinde bulunan bebek yıkama programları seçeneği ve hassas yıkama programları yenidoğan bebek kıyafetleri için uygundur.

Püf Noktası: Yüzde yüz pamuklu ürünlerden üretilmiş minik yenidoğan bebek kıyafetlerini yıkarken küçük parçaların makine içinde sıkışmaması için file kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca yenidoğan bebek çamaşırlarını yıkarken yüksek sıkma derecesi de pamuklu yapılarına zarar vereceği için tavsiye edilmez.


Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede Yıkanır?

Yenidoğan bebek giysileri kaç derecede yıkanır sorusuna yanıt olarak, yenidoğan bebeğinizin giysilerini çamaşır makinesinde 30- 40 derece aralığında yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemi sonrası çamaşır kurutma makinesi yerine açık havada kurutarak güneşin o muhteşem hijyen sağlama gücünden de faydalanmayı unutmayın.



Bebek Deterjanı Ne Zamana Kadar Kullanılmalı?

Aileler, bebeklerinin temas ettiği her şeyin hijyen açısından temiz olmasına dikkat ediyor. Ve uzmanlar bebek deterjanlarının 6 yaşına kadar kullanılmasını öneriyor. 

Peki, bebek kıyafetleri normal deterjanla yıkanır mı?  Uzmanlar bu soruya da “hayır” cevabını veriyor. Çünkü 6 yaşına kadar çocukların çamaşırlarında kullanılan sabun, deterjan ve yumuşatıcılarda bulunan boyar maddeler, kimyasallar ve özellikle parabenin yer almaması gerekiyor. Bu zararlı maddelerin yer aldığı deterjanların kullanılması halinde bebek giysiyle temas ettikten sonra bebeklerde öksürme, hapşırma ve ciltte kızarıklıklar ve alerjik kaşıntıların gelişme olasılığı yükseliyor. 

İlgini çekebilir: Paraben nedir, parabenin zararları nelerdir?


Bebek kıyafetleri kaç yaşında normal deterjanla yıkanır? 

Annelerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Çocuğunuz kıyafetlerini 6 yaşına kadar bebek çamaşır deterjanı ile yıkabilirsiniz. Okul dönemiyle birlikte kendi kıyafetleriniz ile çocuğunuzun kıyafetlerini bir arada yıkabilirsiniz. Çünkü, tenin kendini bir yetişkin gibi koruma dönemi bu yaşlarda başlıyor.

Yaşı kaç olursa olsun çocuğunuz ve ailenizin her üyesi için doğal çamaşır deterjanı kullanmak ve zararlı kimyasallara maruz kalmamayı tercih etmek bizim elimizde. Bu yüzden her ürününde temiz temizlik prensibi ile hareket eden Lindos Naturals sizin ve ailenizin diğer yetişkin üyeleri için de zararlı kimyasallar içermeyen temiz içerikli ürünler üretir. Gezegenimiz ve aileniz için gül & ıtır uçucu yağları ile üretilmiş doğal çamaşır sabunumuzu denediniz mi?


Bebek İçin Sıvı Deterjan mı Toz Deterjan Mı ?

Yeni alınan tüm bebek ve yetişkin giysilerinin mutlaka yıkanması gerektiğini artık biliyoruz. Peki, bebek kıyafetleri yıkama deterjanı seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Bu seçimde bebek için sıvı deterjan mı toz deterjan mı tercih etmeliyiz?

Toz deterjanların yıkama döngüsü esnasında yeterince durulanamayacağı durumlar olabileceği için size tavsiyemiz sıvı deterjan kullanmanız yönünde. Bebek sağlığı için suda kolaylıkla çözünebilen bebeklere ve çocuklara özel deterjanlar üretilmekte. Yenidoğan bebek deterjanlarında ise tavsiyemiz, toz değil sıvı sabun tercih etmeniz yönünde. Çünkü sıvı deterjanlar suda daha hızlı çözünür ve yıkama esnasında daha etkin iş görür.



Lindos Doğal Çamaşır Sabunu; bebeklerinizin, çocuklarınızın ve sizin çamaşırlarınıza zarar vermeden derinlemesine ve etkili temizlik sağlar. İçerisinde zararlı kimyasallar bulundurmayan formülü sayesinde giysilerde toksik kalıntı bırakmaz. Sıvı formu sayesinde kolayca durulanır, düşük ısıda bile etkili performans gösterir. Yenidoğan bebekler için özellikle kokusuz seçenekleri de bulunan Lindos Bebek Çamaşır Sabunu, % 100 vegan içeriktir ve Vegan Society sertifikasına sahiptir. 


Lindos Naturals yarınımızın yetişkinleri olan bebeklerimizin, sadece çamaşırlarını ve hassas tenini değil geleceğini de korumak adına tüm ürünlerinde doğa dostu içerikler kullanır. Lindos Doğal Temizlik ürünleri denizi, yer altı sularını kirletmez ve hayvanlar üzerinde test yapmaz. 


Hayalimiz, yarınlarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak. Bu yüzden refill özelliğine sahip şişelerimizle daha az plastik daha sürdürülebilir bir yaşam hedefindeyiz. Tüketerek değil yaşatarak mutlu bir gelecek için sen de bu hayalde bizimle yürümek ister misin?