Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

11 Sürdürülebilir Yılbaşı Hediye Fikri

Lindos Naturals - Tuesday, February 22, 2022
Image

11 Sürdürülebilir Yılbaşı Hediye Fikri


Yılbaşı yaklaşırken, sevdiklerimize almak istediğimiz yılbaşı hediye fikirleri zihnimizde uçuşuyor. Hediye almanın ve vermenin heyecanı elbette tarif edilemez. Ama durun! Kasım indirimleri, yılbaşı hediyeleri derken alışveriş çılgınlığında bir şeyler gözden kaçıyor olabilir. Her yılın son iki ayı milyonlarca kişinin birbirine hediye aldığı göz önüne alındığında, bu durum aynı zamanda milyonlarca ambalaj ve atık kutu anlamına geliyor. Peki, bunun için yapılabilecek birşey var mı? Elbette! Yazımızın devamını okuyarak hem hediyeleşmenin o harika hissini hem de önerilerimizle sürdürülebilir hediyenin iç huzurunu yaşayacaksınız. Üstelik hem sevdiklerin hem toprak ve deniz sana minnettar kalacak.





Yılbaşı Hediye Fikirleri


Bir alternatifi daha olmayan dünyamız, bizden önce yaşayanlar tarafından bize bırakıldı. Ve biz de kendi ömrümüz boyunca onu koruyarak bizden sonra gelecek olanlara en azından bize bırakıldığı hali ile teslim etmekle yükümlüyüz. Bu yüzden onu korumak ve gelecek nesillere daha iyi bir şekilde aktarabilmek hepimizin görevi. Sürdürülebilir yeni yıl hediye fikirleri de bu olanaklardan biri. Atık ambalajlar ile kaplanmış ya da hem üretimi esnasında hem de kullanımı sonrasında doğaya atık bırakma ihtimali bulunan hediyeler ile dünyaya zarar vermek yerine; sürdürülebilir hediyeler ile hem sevdiklerinizi mutlu edebilir hem de doğayı koruyabilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız 11 sürdürülebilir hediye fikri.


1.Sıfır Atık Hediyeler Tercih Edin


Sıfır atık yaşam tarzı, son yıllarda çevreci hareketlerin de önem kazanmaya başlamasıyla birlikte giderek daha fazla kişi tarafından benimsendi. Gündelik yaşamın herhangi bir aşamasında atık üretmeden yaşayabilme kabiliyeti anlamına gelen bu kavram, yılbaşı için hediye fikirleri noktasında da geçerli. Sıfır atık hediyeler, kullanıldıktan sonra herhangi bir şekilde doğal yaşama zarar verecek atıklar yaratmayan hediyelerdir. Doğal malzemelerden üretilmiş olan ev aksesuarları ya da kişisel aksesuarlar bu aşamada akla gelen ilk örneklerdir. Siz de sevdiklerinize atık yaratmayan hediyeler alarak ya da yaparak sürdürülebilir bir dünya adına önemli bir adım atabilirsiniz.




2. Kendin Yap Ürünleri ile Hediyeleriniz Kişiselleştirin


Kendin yap ürünleri de yeni yıl için hediye fikirleri arayanların başvurabilecekleri en etkili yöntemler arasında. Hediye almak istediğiniz kişiye kendi el emeğiniz ile bir şeyler yapmanız, onun daha mutlu olmasına ve kendini değerli hissetmesine neden olur. Ayrıca bu sayede herhangi bir ambalaj ya da atık da üretmemiş olursunuz. Evinizde olan malzemeleri kullanarak arkadaşlarınıza, ailenize ya da sevgilinize etkileyici bir hediye hazırlayabilmeniz mümkün. Artık kullanmadığınız perdenizin püskülleri ve cam bir vazo ile benzersiz bir abajur yapmaya ne dersiniz? 



Bu konuda ne yapacağına dair internette pek çok kendin yap hediye fikri mevcut. Bu fikirlerden esinlenerek sevdiklerinize eşi benzeri olmayan bir hediye verebilirsiniz.


3. Biyoçözünür Mumlar


Kendin yap biyoçözünür mumlar da hem sürdürülebilir hem de yılbaşı konseptine uyan harika hediye fikirlerinden biridir. Piyasada kolayca bulacağın sürdürülebilir mumlar veya mum yapma setleri mevcut. Dilersen narenciye kabuklarından üretilmiş muhteşem kokulu biyoçözünür mum da bulunan Lindos’ un senin için hazırladığı dolu dolu Sustainable Puracy Sürdürülebilir Yılbaşı Hediye Kutusuna da göz atabilirsin. 




4. Antika ya da İkinci El Hediyeler


İkinci el hediye denildiği zaman elbette eski ya da kullanılmış değersiz ürünlerden bahsetmiyoruz. Bazen antika ya da ikinci el hediyeler, sıfır hediyelerden daha etkili olabilir. Bu elbette hediyenin niteliği ile alakalı. Hediyenin yeni olmaması ya da pahalı olmaması, onun değerini düşürmez. Hediye almak istediğiniz kişinin sevebileceği eski ya da antika bir şeyi de hediye edebilirsiniz. Artık satışı olmayan bir plak ya da pikap, eski baskı veya el yazması bir kitap, eski zamanlarda evlerde kullanılan eşya ya da aksesuarlar bu hususta ilk akla gelenler. Elbette antika hediyelerin çeşitlendirilebilmesi de mümkün.



5. Dijital Hediyeler ile Daha Az Atık


Her şeyin giderek hızlı bir şekilde dijitalleştiği günümüz dünyasında hediyelerin de dijital olmasının ne sakıncası var ki? Örneğin, hediye alacağınız kişinin seveceği online bir kursa kaydını yapabilirsiniz. Tabi bunun için o kişinin ilgi alanlarını biraz daha yakından bilmeniz lazım. Ya da seveceğini düşündüğünüz bir filmin online izlenebilir versiyonunu hediye edebilirsiniz. Bir erkek arkadaşınız için yılbaşı hediye fikri arıyorsanız ve hediye almak istediğiniz kişi dijital oyunlara ilgiliyse, yeni çıkmış bir oyunu denemesi için ona hediye etmeyi tercih edebilirsiniz. Her ne kadar doğal hediyeler olmasalar da doğaya zarar vermemeleri yönüyle dijital hediyeler de sürdürülebilir bir yapıdadır.



6.Duyarlı Arkadaşınız için Onun Yerine Bağış Yapabilirsiniz


Bazı insanların sosyal yönü daha ağır olur. Duyarlı yanı güçlü olan bu kişiler, kendilerinden çok topluma ya da dünyaya önem verirler. Eğer karşınızda böyle biri varsa, siz de yılbaşı hediyenizi ona yönelik değil; topluma ve dünyaya yönelik tasarlamalısınız. Onun adına bağış yapmak bu noktada ilk akla gelen fikirlerden biri. Tabii bağışı nereye yapacağınız da oldukça önemli. Mesela doğanın korunmasına yönelik faaliyetler sürdüren ya da sürekli olarak muhtelif bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları düzenleyen çevreci vakıflara bağışta bulunabilirsiniz. Eğer hediye alacağınız kişi hayvanların korunmasına karşı duyarlıysa, hayvan koruma derneklerine de bağışta bulunabilirsiniz. Engelli bireyler, hasta çocuklar ya da eğitimden mahrum bırakılan kız çocuklarının eğitime kazandırılması gibi daha pek çok bağış yapacak kurum bulabilirsiniz. Deniz kaplumbağalarının iyileştirilmesi ve rehabilitasyonu için canla başla çalışan DEKAMER (Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) de bağış yapabileceğiniz sadece biri.





7. Çocuklarınıza Eski Kazaklardan yaptığınız Eldiven ve Bere Seti Hediye Edin


Çocuklarınıza israf etmemeyi ve ileri dönüşüm fikrini aşılamanın daha güzel bir yolu olamazdı. Sevdiğiniz ama artık kullanmadığınız kazağınızın kollarından eldiven ve kolun kalan kısmından çıkan parçaları birleştirerek bir bere yapabilirsiniz. Eldiven ve berelerin üzerine yılbaşı konseptine uygun kar taneleri de dikebilirsiniz. Gövde kısmını ise süveter olarak giyinmeye devam edebilirsiniz. 




8. Doğal Malzemelerden Üretilmiş Mutfak Gereçleri


Mutfakla uğraşmayı seven bir sevdiğiniz için ona verilecek en güzel hediyelerden biri bambu veya ahşap ürünlerden oluşan bir set olabilir. Bambu ve ahşap hediyelerinizi paketlemek yerine bez çantalarda, küçük olanları ise bez keselerde sunmak sürdürülebilir bir hediye için oldukça anlamlı olacaktır.




9. Firmalar için Toplu Yılbaşı Hediye Fikri


Yılbaşının yaklaşması ile kurumsal firmaların çoğu, müşterilerine ya da iş ortaklarına hediyeler göndermeye başlar. Henüz fikir arayışındaysanız sizin için de harika önerilerimiz var. Firmanızın adının yazdığı tohumlu kurşun kalemler, kullanıldıktan sonra toprakta farklı bir şekilde can buluyor. Kalemi kullandıktan sonra kalemin sonundaki tohum kapsüllerini toprakla buluşturup sürpriz hediyenizi görebilirsiniz. Bu arada iş ortaklarınıza gönderdiğiniz hediye kutularını sürdürülebilir olanlardan seçmeyi unutmayın.Daha özel bir yılbaşı hediye fikri arayışındaysanız son maddeyi okumadan sayfayı kapatmayın.


10. Hediye Kutuları ile Hediyenizi En Çevreci Şekilde Sunun


Alacağınız hediye ne olursa olsun kişiselleştirilmiş bir hediye paketi hediyenizi unutulmaz kılacaktır. Hediyenizi, geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş bir kağıtla özenli bir şekilde kaplayın. Ardından samandan yapılmış iplerle bağlayın. Paket kurdelesine ekleyeceğiniz bir adet lavanta demeti onu eşsiz kılacaktır.




11. Lindos Sürdürülebilir Yılbaşı Hediye Paketleri


Doğal yaşama ve sürdürülebilirliğe büyük önem veren Lindos Naturals, yılbaşı hediye fikirleri arayanlar için yılbaşına özel paketler hazırladı. İçerisinde mandalina ve adaçayı kolonyası, doğal kastil sabunu, biyoçözünür mum, lavanta kesesi, tohum zarfı ve cam pipet bulunan “New Year New Me hediye paketi ile sevdiklerinizi şımartın.



Ayrıca, mandalina ve adaçayı aromalı kolonya ile kastil sabununun yanı sıra, adaçayı tütsü demeti, tohum zarfı ve dilek kartından oluşan “Warm & Cozy” hediye paketine bakmadan geçmeyin. 



Farklı seçenekler oluşturmak ve diğer yılbaşı hediye paketlerine göz atmak isterseniz Lindos Online mağazamızı ziyaret edebilir, instagramda bizi takip ederek ürünlerimizden ve tüm etkinliklerimizden haberdar olabilirsiniz.