Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Ahşap Masa Nasıl Temizlenir?

Lindos Naturals - Sunday, May 1, 2022
Image

Ahşap Masa Nasıl Temizlenir?


Evlerin değerli eşyası, herkesin buluşma noktası, en güzel yemeklerin olmazsa olmazı ahşap masa… Organik bir madde olduğu için toza, suya, güneş ışınlarına, sıcağa, soğuğa, kimyasala duyarlı… Ne kadar dikkat etseniz de ahşap masanızın yüzeyi kirleniyor, zamanın izleri masa yüzeyinde görünür hâle geliyor. Peki, ahşap masa nasıl temizlenir? Masanızı tertemizken bile kirli gösteren yağ lekesi ahşap masadan nasıl çıkar? Tüm sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulacaksınız.

O halde şimdi ahşap masalarımıza hak ettikleri ilgiyi gösterme zamanı!


Ahşap Masa Neyle Silinir?


Ahşap, gözenekli bir organik madde olduğu için toz ve nem zamanla yüzeyin renginin solmasına neden olur. Üzerine altlık kullanılmadan konan sıcak ve soğuk bardaklar da yüzeyde leke bırakır. Sert kimyasallar içeren yüzey temizleyiciler zamanla masanızın yüzeyindeki koruyucu kaplamaya zarar vererek mat görünmesine sebep olabilir. Bu yüzden haftada en az bir kere ahşap masanızı detaylıca temizlemek, masanızın ömrünü uzatır. 

Ahşap temizlemek için özel olarak tasarlanmış bir ahşap sabunla yüzey temizliğini yapabilirsiniz. Bu aşamada, ürünün içinde ahşabın rengini değiştirecek ya da yüzeyinin zedelenmesine neden olacak ürünler kullanmaktan kaçının.



Lindos doğal ahşap sabunu, doğaya ve insan sağlığına zarar vermeyen, tamamen bitkisel kaynaklı biyoçözünür içeriklere sahiptir ve ahşap masanın temizlenmesinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.


Ahşap Masa Nasıl Temizlenir?


  1. Öncelikle masanın yüzeyinin  temiz, kuru ve pamuklu bir bezle tozunu alarak işe başlayın.
  2. Ardından nemli bir bezle masanızı tekrar silin.
  3. Ahşap yüzeylere özel bir ahşap sabunu ile derinlemesine temizlik yapın.
  4. Ahşap sabunu ile masanızı temizledikten sonra, nemli bezle tekrar masanızı durulayın.
  5. Temizlik işleminin son adımı olarak masanızı mutlaka kuru bir bezle silerek kurulayın.


Lindos Doğal Ahşap Sabununu ahşap zeminler başta olmak üzere doğal taş ve mermer zeminlerde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ahşap zeminlerin haricinde; laminat parkeler, mermer zeminler ve seramikler Lindos doğal ahşap sabununu kullanabileceğiniz alanlar arasında. Ayrıca halı ve koltuk gibi yüzeyleri silmek için de kullanabilirsiniz. 


Lindos doğal ahşap sabunu ahşap masanızı temizlerken ahşaba zarar vermez ve ahşap masanızı dış etkenlerden korur. Paraben, Fosfat, Klor, Sülfat, GDO, sentetik boya ve parfüm gibi doğaya ve insan sağlığına zarar veren sert kimyasallar içermez. Lindos ahşap sabunu vegandır ve hayvanlar üzerinde test edilmez, içiniz rahat kullanabilirsiniz. %100 saf ve doğal aromaterapik esansiyel yağlar içerir. Böylece masanızı temizlerken lavanta ya da portakal-bergamot kokuları evinizi doldurur ve temizlik keyfe dönüştürür.