Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Temizlikte Aromaterapi Etkisiyle Tanışın!

Lindos Naturals - Saturday, May 28, 2022
Image

Temizlikte Aromaterapi Etkisiyle Tanışın!


Aromaterapi Nedir?


Aromaterapi uçucu yağlar yardımıyla, beden ve zihin dengesini bulmak, doğal uçucu yağların gücünden faydalanarak iyileşme sağlamak için yapılan bir tür alternatif tedavi olarak açıklayabiliriz. Damıtma veya presleme yoluyla bitkilerden elde edilen uçucu yağların üzerimizdeki etkisi, kokusunu duyduğumuz anda başlar ve uzun süre devam eder. Uçucu yağlar ve aromaterapi bu anlamda birbirinden ayrı düşünülemez. Sinir sistemimizi doğrudan etkileyen kokuların gücünü keşfettikçe, günlük hayatımızda yaşadığınız stres, olumsuz duygular ve negatif enerjilerin nasıl hızla azaldığına siz de şaşıracaksınız!



Temizlik için Kullanabileceğiniz Esansiyel Yağlar


Günlük hayatta hem kendimiz hem de çevremizin bakım ve temizliğinde kullandığımız ürünler aracılığıyla çok fazla kimyasal maddeye maruz kalıyoruz. Daha temiz içerikli, doğal ve organik ürünlere yönelerek bu etkileri mümkün olan en az seviyeye indirmek de bizim elimizde. Evimizi temizlemek için kullandığımız ürünleri bir düşünelim. Her yüzey için farklı bir ürün, farklı bir içerik kullanmamıza gerçekten gerek var mı? Hem kendimizin hem de çevre sağlığı için temizlikte kullandığımız ürünleri sürdürülebilir, daha doğal ve sağlıklı ürünler ile değiştirebiliriz. Üstelik yaşam alanlarımızı temizlerken ruhumuzu da dinlendirmek mümkün. Nasıl mı?  Sizi aromaterapik temizlik ile tanıştıralım.


Hiç ev temizliğinde kullanılan aromaterapi yağları faydaları ne olabilir düşündünüz mü? Eğer henüz deneyimlemediyseniz bu yazı size harika bir rehber olacak. 



“İçeriğinde ne kadar güçlü kimyasallar varsa o kadar iyi temizler.” düşüncesiyle yaptığımız temizliklerde çoğu zaman soluduğumuz havayı daha çok kirlettiğimizin, evimizde yaşayan tüm canlıların sağlığını tehlikeye attığımızın, çeşitli alerjenik durumlara ve hastalıklara ortam yarattığımızın farkında bile olmayız. Peki, kimyasalsız temizlik mümkün mü? Bildiğimizin aksine oldukça güçlü, faydalı ve doğa dostu pek çok doğal temizlik ürünü bulmak mümkün. Üstelik bu ürünlere sevdiğimiz ve beğendiğimiz aromaterapi kokuları ekleyerek yaptığımız temizliğin sadece fiziksel değil; zihinsel ve ruhsal olarak da faydalı olmasını sağlayabiliriz. 

Daha önce hiç aromaterapi yağları ile temizlik yaptınız mı? Eğer yapmadıysanız merak etmeyin; temizlik yaparken kullanabileceğiniz hoş kokulu aromaterapi yağları nelerdir ve hangi yağın ne faydası var kısaca değinceğiz.


  • Lavanta yağı: Kokusu etrafa yayılsın diye her an temizlik yapma isteğiniz olacak. Lavantanın herkesçe bilinen rahatlatıcı etkisinin yanı sıra muhteşem bir temizleyici ve koku önleyici olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Özellikle çamaşırlarda kullanabileceğiniz lavanta yağını çocuklarınızın kullandığı ürünlere de gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Parfüm yerine %100 doğal lavanta uçucu yağı içeren Lindos Doğal Lavanta Kolonyasını oda parfümü olarak da kullanabileceğini biliyor muydun? 


İlginizi çekebilir: Lavanta uçucu yağının faydaları nelerdir?


  • Portakal Yağı: Buhar distilasyon yöntemi ile kabuğundan elde edilen portakal uçucu yağı, mikrop öldürücü antiseptik özelliği yanında sakinleştirici özelliği ile ön plana çıkar. Kas, eklem ve baş ağrısına iyi gelmesinin yanında algıyı güçlendirici özelliği ile aromaterapide etkin bir şekilde kullanılır. 


  • Bergamot yağı : İçerdiği yüksek limonen sayesinde oldukça güçlü bir yağ çözücü etkisine sahip olan bergamotun muhteşem kokusu ile temizlik sonrası gün boyu size neşe ve pozitif enerji yayar. 




%100 doğal bergamot ve portakal uçucu yağı ile üretilen Lindos Doğal Bulaşık sabunu  ile bulaşıklarınızı yıkarken bergamotun ve portakalın rahatlatıcı etkisi ile aromaterapik temizliğin keyfini yaşayın.


  • Nane Yağı: Bileşeninde bulunan mentol ile güçlü bir antiviral özelliği bulunan nane uçucu yağı, tıptan kozmetik ve temizlik ürünlerine kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Nane uçucu yağı, antimikrobiyal ve antialerjik özelliği yanında rahatlatıcı özelliği ile de ön plana çıkar. Kasları rahatlatan ve baş ağrısına iyi gelen nane uçucu yağı, aromaterapide etkin bir şekilde kullanılır. 


  • Biberiye Yağı: Sinir sistemini rahatlatan, stresi azaltan,hafızayı güçlendiren cilde dost biberiye yağının faydaları saymakla bitmez. Güçlü bir antibakteriyel ve antiviral olmasından dolayı famakoloji, tıp alanından kozmetik ve temizlik ürünleri sektörüne kadar geniş bir alanda kullanılır.



Doğaya ve insan sağlığına zarar vermeyen, tamamen bitkisel kaynaklı biyoçözünür içeriklerden oluşan Lindos Biberiye & Defne Bulaşık Sabununu denedin mi?


●   Okaliptüs yağı : Bulunduğu ortamdaki havayı temizleme özelliği sayesinde okaliptüsü temizlik ürünlerinize dahil ederek evinizin her daim temiz kalmasını, solunum yollarınızı rahatlatmasını ve enerjinizi yükseltmesini sağlayabilirsiniz. 

●   Çay ağacı yağı : Keskin kokusuna başlangıçta alışmak zor olsa da zamanla onun ne kadar güçlü bir antibakteriyel olduğuna şahit olacaksınız. Mutfak ve banyoda kullandığınız ürünlere iç rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.

●   Kekik yağı : Özellikle gıda kaynaklı bakterilerin oluşumunu engellemede oldukça etkilidir. Antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde mutfak başta olmak üzere tüm yüzeylerde kullanabilirsiniz.

 

İçinizi ferahlatan aromaterapi yağlarının etkisiyle evinizde temizliğe yeni bir boyut kazandırmanız hiç de zor değil. Sürdürülebilir yöntemlerle bahar temizliği yaparak doğanın tüm etkilerini evinizin içine taşıyabilirsiniz.