Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
Tüm Ürünlerde 4 Al 3 Öde
750₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo
2.000₺ Üzeri %10 İndirim

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Bitkisel Temizlik Ürünleri ile Etkili Yüzey Temizliği Mümkün mü?

Lindos Naturals - Thursday, February 24, 2022
Image

Bitkisel Temizlik Ürünleri ile Etkili Yüzey Temizliği Mümkün mü?


Temizlik hepimizin hayatının vazgeçilmezi. Özellikle eskiye nazaran artık evlerimizde daha fazla zaman geçiriyoruz ve her gün bir şekilde temas ettiğimiz yüzeyleri temizlemek konusunda daha hassas davranıyoruz. Son yıllarda toplumsal olarak sert kimyasallar içeren temizlik ürünlerine daha bir eleştirel gözle baktığımız doğru. Pek çoğumuz artık toksik ve doğal olmayan ürünler yerine bitkisel temizlik ürünleri tercih ediyor. Ancak hâlâ azımsanmayacak bir çoğunluk, temizlik için kullanılan kimyasalların biz farkında olmadan yarattığı zararları yeteri kadar bilmiyor. Evimizi temizlerken çevremizi kirletiyor ya da evimizin içerisinde yaşayanların da dolaylı olarak zarar görmesine yol açabiliyoruz. Siz de evinizde kimyasalar ile yüzey temizliği yapanlardansanız, bu yazının devamını mutlaka okuyun ve doğal temizlik ürünleri ile neden temizlik yapmamız gerektiğini öğrenin.





Bitkisel Temizlik Ürünleri ile Temizlik Neden Önemli?


Doğal ürünlerle ev temizliği yapmayı önemli kılan pek çok neden var. Temizliği kolaylaştırmak için tasarlanmış ticari kimyasal temizlik ürünlerinin çoğu; insan sağlığı için zehirli, aynı zamanda doğayı kirleten içeriklerden oluşur. Bu ürünlerle temizlik yapıldığında ciltle temas eden temizleyiciler cilde, solunduğunda ise birçok organımıza zarar verir. Bazı kimyasal temizlik ürünlerindeki içerikler; astım, bronşit, sinüzit ve alerjik rahatsızlıklar için tetikleyici görevi görür. Bu tip rahatsızlığı olan kişilerde tedavi için sentetik kimyasalların azaltılması, mümkünse kullanılmaması tavsiye edilir. Bu tür rahatsızlıklarımız olmasa bile elimize eldiven takıp temizlik yaptığımızda bu zararlardan kurtulduğumuz pek söylenemez. Çünkü bu tür temizleyiciler, temizliği yapılan alanlarda kimyasal kalıntılar bırakır. Uzun vadede ise sağlığımızı tehdit eder hale gelir. 


Elbette hijyenik temizlik, hepimizin ve tüm temizlik ürünlerinin ana amacı. Ama bitkisel temizlik ürünleri de aynı işi yapıyorsa neden sağlığımızı riske atalım? 


Doğal Temizlik Ürünleriyle Sağlıklı ve Hijyenik Yüzey Temizliği


Hem küçük çocuklarımız hem kendimiz ve evcil hayvanlarımız evlerimizdeki yüzeylerle her zaman temas halinde. Bu yüzeyleri temizlerken organik ev temizlik ürünleri yerine kimyasal temizleyicilerin seçilmesi çocuklarımızın ve hayvanlarımızın sağlığını tehdit ediyor. Peki, yüzey temizliği neyle yapılır? Eğer çocuklarımıza ve evcil hayvanlarımıza daha temiz ve sağlıklı yüzeyler sunmak istiyorsak, kimyasalsız doğal temizlik ürünlerini tercih etmeliyiz. Kullandığımız ürün içeriklerini her zaman kontrol etmeli ve içeriğinde; kanser, toksisite ve alerji riski bulunan ürünleri kullanmamalıyız. Ancak çoğumuzun bu içerikleri değerlendirebilecek teknik bilgisi olmadığını göz önüne alırsak en güzeli doğal, bitkisel temizlik ürünleri kullanmayı bir yaşam tarzı haline getirmek olduğunu söyleyebiliriz.

İlgini çekebilir: Kedili evde yerler neyle silinir? Kedi olan evde temizlik ipuçları





Ahşap Yüzey Temizliği Neyle Yapılır?


Bizler genellikle her zemin için aynı temizleyici ürünleri kullanmayı tercih ediyoruz. Ancak bu ne yazık ki doğru bir yöntem değil. Bu durumda ahşap yüzey temizliği neyle yapılır sorusu kafanızı kurcalıyor olabilir. Ahşap yüzeylerin sağlığı için ahşap yüzey temizleyicilerin kullanılması gerekiyor. Ahşaplar için özel imal edilmiş olan temizleyicilerle hem yüzeyleri daha hijyenik bir şekilde temizleyebilir hem de ahşap malzemenin ömrünü uzatabilirsiniz.






Islak Zemin Temizliği Neyle Yapılır?


Minik eller, sevimli patiler; evin her köşesinde rahatça dolaşabilsin diye ıslak zeminlerde de doğal temizlik ürünlerini kullanmaya özen göstermeliyiz. Evlerimizin önemli bir kısmını oluşturan ıslak zeminler, aynı zamanda gündelik yaşamda hem bizim hem de çocuklarımız ile evcil hayvanlarımızın en sık temas ettikleri alanları oluşturuyor. Unutmayın, bu alanlarda kimyasal ürünler ile yapılacak temizlik, sevdiklerimizin sağlığında çeşitli olumsuzluklara kapı aralayabilir. 





Cam Temizliği için Ne Kullanılır?


Organik yüzey temizleyici ürünlere gereksinim duyduğumuz yüzey türlerinden biri de cam yüzeyler. Hele bir de miniklerimizin ayna ve camlara dokunmayı çok sevdiğini düşündüğümüzde bu yüzeylerde de bitkisel temizlik ürünleri kullanmamız büyük önem taşıyor. Eğer evinizde bitkisel cam temizleyici bulunmuyorsa sirke kullanmayı deneyebilirsiniz. Sirkenin kokusu başta sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden camları temizledikten sonra evinizi iyice havalandırın. Unutmayın, organik temizleyiciler ile cam yüzeylerde hem daha temiz hem de hijyenik temizlik yapabilirsiniz. 


Hijyenik ve sağlıklı temizlik sağlayan doğal yüzey temizleyici ürünlerini, Lindos Naturals’de bulabilirsiniz. Sağlığa dost içeriklerle üretilen ve konsantre formülü ile uygun fiyat sunan Lindos Shop’ tan bitkisel temizlik ürünlerini güvenle satın alabilirsiniz. Parfüm yerine %100 saf ve doğal esansiyel yağlar içerir. Temizlik sonrası evinizde ağır kimyasal kokuları yerine çekinmeden koklayabileceğiniz mis gibi kokular bırakır. Ahşap ve Yer Temizleyici Sabununu; doğal ahşap, laminant, taş, mermer ve seramik gibi her türlü yüzey temizliği için kullanabilirsiniz. Ayrıca Lindos Yüzey Temizleyici ile banyo, mermer, granit, fayans ve cam yüzeylerin temizliğini güvenle yapabilirsiniz. Lindos Bitkisel Temizlik ürünleri paraben, fosfat, silikon, klor, GDO, sentetik boya içermez. Tamamen doğal ve bitkisel içeriklere sahip dermatolojik olarak test edilmiş ürünlerimizi, çocuklarınız ve evcil hayvanlarınızın dokunduğu her yüzeyde güvenle kullanabilirsiniz.