Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Bulaşık Süngeri Yerine Kabak Lifi Kullanmanız İçin Nedenler

Lindos Naturals - Friday, September 16, 2022
Image

Bulaşık Süngeri Yerine Kabak Lifi Kullanmanız İçin Nedenler


Mutfakta bulaşıkları temizlemek için kullanılan bulaşık süngerleri, çeşitli plastik malzemeden üretilen doğa dostu olmayan ürünlerdir. Doğaya atık madde olarak geri dönen bulaşık süngeri yerine son zamanlarda kabak lifi tercih edilir oldu.



Kabak lifini kullanmaya başlayan birçok kişi, doğaya ve kendi sağlığına sağladığı yarar ile pek çok avantajı yaşıyor. Aşağıda son zamanlarda çok kullanılan kabak lifinin ne işe yaradığından, faydalarından ve kabak lifi kullanmanın doğaya katkılarının neler olduğundan bahsedeceğiz. Sizlere bulaşık süngeri yerine kabak lifi kullanmanız için nedenleri sıralayacağız. Siz de bu konuda bilgi almak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.


Kabak Lifi Nedir? Faydaları Nelerdir?




Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz kabak lifi, baklagiller familyasından gelen son derece hızlı bir şekilde gelişen bir tür olarak karşımıza çıkmaktadır. Kabaklar kuruduktan sonra kurumuş kabak kabukları çeşitli işlemlerden geçirilir ve lifler elde edilir. Kabaklardan elde edilen lifler ise hayatın çeşitli alanında kullanılarak bizlere yarar sağlar.



Bulaşıklarınızı yıkarken kullandığınız kabak lifi yumuşak yüzeyi sayesinde tava ve tencerelerinizi derinlemesine temizler. İnce yapılı kabak lifi süngeri, herhangi bir çizme, zarar verme işlemi yapmadan son derece iyi bir temizlik sağlar. Üstelik dayanıklı yapısı ile uzun süre kullanılabilir.


İlginizi çekebilir: Lindos İle Daha Çevreci Mutfaklar


Bulaşık Süngerinden Farkları


Bulaşık süngeri plastik malzemeler kullanılarak üretilir. Kabak lifi ise tamamen doğal kabaklardan elde edilir. Bulaşık süngeri bulaşık yıkarken deterjanla temas ettiğinde köpürür ve şişer. Kabak lifi ise bulaşık süngeri kadar köpürmez ancak  doğal yapısı sayesinde temizlikte son derece iyi sonuçlar verir. Bununla birlikte kabak lifi beklediği yerde herhangi bir bakteri üretmez.


Kabak lifi, temizlenmesi zor ve yağlı yüzeylerde bulaşık süngerinden yüksek bir performans sergileyerek kolay bir temizlik sağlar. Yumuşak bir dokuya sahip kabak lifi ile bulaşıklarınızı güzel bir şekilde temizleyebilirsiniz. Kabak lifinizi bulaşıklarınızın yanı sıra vücut temizliğinde, ocak temizliğinde, dolap kapaklarında, tezgâh vb. zeminlerde de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.



İlginizi çekebilir: Bulaşık Sabunu 600ml | Lindos Naturals


Bir Kabak Lifinin Kullanım Süresi


Kabak Lifi Kullanmanın Doğaya Katkısı


Bulaşık yıkarken kullanılan klasik süngerler, plastik içerir. İçerdiği mikroplastikler, suda çözünmeyen polimerik parçalardır. Bunlar her bulaşık yıkamada suya karışarak çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Klasik süngerler, belli bir süre kullanıldıktan sonra çöpe atılır. Böylece ambalajı ile birlikte çöp yığınlarına eklenmiş olur. Ek olarak bu süngerler durduğu yerde bakteri üreterek insan sağlığına da zarar verirler. Her kullanımda üretilen bakterileri bir üründen diğerine taşırlar.


Klasik süngerler yerine tercih edilen kabak lifi ise doğada kısa bir süre içinde tam olarak çözünebilir maddelerden üretilmiştir. Kabak lifi %100 biyobozunurdur. Doğa dostu olan kabak lifleri atıksız, çevreci, sürdürülebilir bir yaşam için son derece önemlidir. Kabak lifi kullanarak daha az atıksız bir yaşama destek olunabilir.



Sıfır Atıksız bir yaşam için denemek isteyebilirsiniz: Katı Kastil Sabun | #SıfırAtık Ambalaj | Lindos Naturals


Siz de doğada atık bırakmayan, yağ ve kiri rahatlıkla sökebilen Lindos kabak lifi süngerini kullanarak doğa için bir adım atabilirsiniz. Üstelik satın aldığınız her ürünle Akdeniz’deki yaralı deniz kaplumbağalarının tedavisine ve korunmasına katkıda bulunabilirsiniz.