Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Daha Yaşanabilir Çevre İçin Atıksız Banyo

Lindos Naturals - Saturday, July 16, 2022
Image

Daha Yaşanabilir Çevre İçin Atıksız Banyo

Gündelik hayatta evlerde kullanılan tek kullanımlık plastikler ve kimyasal ürünler, doğada geri dönülmez tahribatların yaşanmasına neden oluyor. İnsan eliyle yaratılan bu kirlilik gelecek nesillerin doğası adına büyük bir tehlike. Üstelik günümüzde de yaşayan insanlar için de bu durumun yarattığı pek çok olumsuz sonuç var. Ancak bunun düzeltilebilmesi de yine biz insanların elinde. Bunun için atılabilecek pek çok adım mevcut. Atıksız banyo trendini benimsemek ve banyolarda atık miktarını minimum düzeye indirmek de bu adımlardan biri. Doğaya olan saygınızın bir göstergesi olarak siz de banyonuzu atıksız banyo statüsüne getirmek için aşağıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz.


Atıksız Banyo için İpuçları


Tablet Diş Macunu

Diş macunlarının içerisinde bulunan kimyasal maddeler hem insan sağlığı hem de doğa için büyük bir tehdit. Bu macunların yerine, kimyasal barındırmayan ağzın doğal yapısını koruyan doğal içerikli tablet diş macunlarını kullanabilirsiniz


Bambu Diş Fırçası

Doğada kolayca çözünebilen doğal yapısı ile bambu diş fırçaları da atıksız banyo yaratmak isteyenlerin mutlaka kullanması gereken ürünler arasında. Bambu diş fırçası seçerek plastik kullanımını azaltabilirsiniz.


Refill ve Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici

Banyo temizliğinde en sık kullanıllan temizleyicilerin cilde, akciğerlere, doğaya ve sulara en fazla zarar veren kimyasallar içerdiğini biliyor muydunuz? Ancak iyi haber şu ki cilde dost ve zararlı kimyasallar içermeyen doğal yüzey temizleyiciler ile de hijyenik ve pırıl pırıl banyolara sahip olabilirsiniz. 


Atıksız Banyo için öneriler
Atıksız Banyo için öneriler

Lindos Çok Amaçlı Konsantre Yüzey Temizleyici tamamen doğa dostu içeriklerle üretilmiş olup denizleri ve yer altı sularını kirletmez. İçeriğinde parfüm yerine doğal uçucu yağlar kullanılır ve sizlere aromaterapik temizliğin o rahatlatıcı gücü ile tanıştırır. Üstelik 1 şişeden tam 10 şişe yüzey temizleyici elde ederek atık miktarını en az %90 azaltmanıza yardımcı olur.

İlginizi çekebilir: Daha çevreci mutfaklar için ipuçları


REFILL ve Çok Amaçlı Kastil Sabunu

Binlerce yıllık bir mucize olan saf Kastil sabunu da atıksız banyolarınız için olmazsa olmaz nitelikte. Yüz, vücut ve el temizliği için kullanabileceğiniz çok amaçlı Kastil sabunları ile zeytinyağının sağlığını banyonuza taşıyabilirsiniz. Üstelik refill ürünler tercih ederek, tek kullanımlık plastik ambalaj kullanımının da önüne geçebilirsiniz.

İlgini çekebilir: Kastil Sabununun hiç duymadığın 12 farklı kullanım alanı


Katı Kastil Sabunu

Katı Kastil sabunu da kişisel temizliğiniz için banyonuzda kullanabileceğiniz bir diğer atıksız ürün. Tamamen doğal zeytinyağından üretildiği için geride herhangi bir atık bırakmaz.


  
  

SıfırAtık Lindos katı kastil sabun ambalajları FSC Sertifikalı %100 geri dönüştürülmüş kağıttan üretilmiştir.   

Yıkanabilir Yüz Temizleme Mendili

Tek kullanımlık ıslak mendiller yerine, yıkanabilir yüz temizleme mendillerini tercih ederek de atıksız banyo için bir adım atabilirsiniz.



  Lindos Yüz temizleme mendillerini kullandıktan sonra katı kastil sabun ile yıkayıp yeniden kullanabilirsiniz. Böylece tek kullanımlık pamuklar yerine sürdürülebilir alternatifini tercih ederek gezegenimize bir iyilik daha yapmış olursunuz.  

Lindos Naturals olarak daha temiz denizler, daha az ambalaj atığı ve daha mutlu deniz kaplumbağaları hayal ediyoruz. Doğayı iyileştirmek için satın alınan her LINDOS ürünü ile birlikte yaralı deniz kaplumbağalarının tedavisine destek olduyoruz. Daha sağlıklı, daha mutlu bir gelecek ve sürdürülebilir bir yaşam için Lindos Doğal Temizlik ve Kişisel Bakım Ürünleri ile henüz tanışmadıysan online mağazamızı ziyaret edebilirsin.