Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Doğa Dostu Ürünler : 10 Harika Öneri

Lindos Naturals - Thursday, April 14, 2022
Image

Doğa Dostu Ürünler : 10 Harika Öneri


Dünyanın narin ekolojik dengesini korumak için hemen bugün bir adım atabiliriz. Nasıl mı? Doğa dostu ürünlere yönelerek! Evet, biliyoruz, bunu yapmak çok zor. Market reyonları yeniden kullanılamayan ambalajlarla ve zararlı kimyasal içeriklerle dolu. Market alışverişinizde onlarca tek kullanımlık plastik ambalajda olan ve zararlı kimyasallar içeren ürünleri satın almamak işten bile değil. Ancak bir kez karar verdiğinizde, doğa dostu bir yaşam tercihi gittikçe hayatınızın bir parçası olacak.



Doğa dostu ürün en basit tanımı ile hammaddesini doğadan alan, içeriğinde doğaya ve canlılara zarar veren kimyasallar içermeyen ve atığı doğaya zarar vermeyen ürünlerdir. Bu ürünler elbette insan sağlığı ile dosttur. Doğa dostu ürünler, ekolojik ve çevre dostu ürünler olarak da anılır. Peki bu ürünleri tercih edersek kısa ve uzun vadede neler değişir? Haydi birlikte biraz hayal kuralım:



Neden Çevre Dostu Ürünler Tercih Etmeliyiz?

İnsanların farkındalığı arttıkça, doğa dostu ürünlere yönelim de artıyor. Nasıl artmasın? Büyük okyanusta bir ülke büyüklüğünde plastik çöp yığını var artık! Kanımızda mikro plastik dolaşıyor, su kaynakları kimyasal atıklarla zehirleniyor. Dolayısı ile tüm markalar, doğa dostu ürünlere yatırım yapmaları gerektiğinin farkında. Bu yüzdendir ki doğa dostu temizlik ürünleri, doğa dostu bebek ürünleri, doğa dostu market ürünleri ve geri dönüştürülebilir ambalajlar bugünlerde en sık duyduğumuz terimler arasında. İnanıyoruz ki çevre dostu stratejiler geliştikçe, çevre dostu teknolojik ürünler, çevre dostu plastik üretimi de gelişecek ve çevre dostu firmalar, gelecekte çok daha popüler olacak.



Doğa Dostu Ürün Önerileri


“Ben artık doğa dostu ürün kullanıyorum” diyen herkesi öncelikle tebrik ediyoruz. Sizler için bazı öneriler hazırladık. Öncelikle doğa dostu sürdürülebilir ürünler tercih ederken, çevre dostu ürün etiketini ve sertifikalarını kontrol etmenizi öneririz. Unutmayın: üretiminde kullanılan hammadde ve üretim yöntemleri, doğa dostu ve sürdürülebilir olmalı. İşte hoşunuza gidebilecek bazı doğa dostu ürünler:

 

1.Tek kullanımlık plastik ambalaj yerine balmumu gıda sargıları, saklama kumaşları ve keseleri kullanın.


Sürdürülebilir bir yaşamı desteklerken gıdaya temas eden ürünlerin doğal ve biyo-çözünür olduğunu bilmek o kadar iç rahatlatıcı ki!

 

2.Tek kullanımlık plastik poşet yerine bez çanta ya da silikon dosya kullanın.


Katlayıp her zaman çantanızda taşıyacağınız bir bez çanta, uzun vadede sizi onlarca plastik torbadan kurtaracak. Tabii doğayı da! Size hemen çok şık bir Lindos bez çanta gösterelim. Zipsac Silikon Saklama Kabı da seçenekler arasında.


3.Tek kullanımlık temizlik ürünleri yerine yeniden doldur temizlik ürünleri kullanın.


Doğayı seviyorsanız yeniden doldurun yeniden kullanın. Tabii çevre dostu temizlik ürünü olmasına da dikkat edin. Sizin için mükemmel Lindos Refill Temizlik Ürünleri tavsiyelerimiz var!

 

4.Sentetik sünger yerine doğa mucizesi kabak lifi sünger kullanın.


Doğada yok olması binlerce yıl süren süngerleri yavaşça elimizden bırakıyoruz ve tamamen doğal ve biyo-çözünür kabak lifi süngerlere merhaba diyoruz!

5.Cam saklama kapları


Baharatlar için cam kavanozlara yatırım yapmak harika bir fikir olabilir. Üstelik cam, plastiklere göre çok daha iyi koruma sağlar. Baharatları küçük ambalajlar içinde almak yerine toplu alıp yeniden doldurmayı tercih edebilirsiniz.


6.Kağıt bardaklar yerine tarzınıza uygun iyi bir termosa yatırım yapın.


Dışarıda işyerinde herkes tarafından kullanılan çay veya kahve bardaklarında içecek tüketmenin hijyen açısından sağlıklı olmadığı kesin. Ancak tek kullanımlık plastik veya karton bardaklar yerine yanınızda termos kupanızı taşıyarak sürdürülebilir yaşam için bilinçli bir adım atmış olursunuz.


7.Tek kullanımlık kahve filtreleri yeniden kullanılabilen filtre almayı tercih edin.


Bir filtre kahve tutkunuysanız gün içinde ne kadar kağıt filtre atığı çıktığına şahit olmuşsunuzdur. Kağıt filtreler yerine paslanmaz çelik filtreler kullanmayı deneyebilirsiniz.


8.Demlik poşet veya sallama çay poşetleri yerine metal süzgeç kullanın.


Bizler burada sadece atık oluşturması açısından konuyu ele alsak da demlik poşet kağıtlarının sağlığımız için tehdit oluşturduğuna dair birçok çalışma var. Aslında çay zevkimiz için bardakta da demlikte de  çayın o mükemmel hale gelmesi aynı süre. O halde demlik poşetlerden metal süzgeçlere geçme zamanı!


9.Kağıt havlu yerine müslin kurulama bezleri kullanmayı tercih edin.


Elbette kağıt havlu kullanmanın günümüz pandemi koşullarında neredeys zorunlu olduğu bir gerçek. Ancak evde kağıt havlu yerine organik pamuktan üretilmiş kurulama bezleri kullanmak kesinlikle doğa dostu bir davranış.


10.Şarj edilebilir piller tercih edin.


Piller ağır metaller içerir ve doğada bozunduğunda içindeki ağır metaller toprağa ve suya karışır. Şarj edilebilir piller tekrar tekrar kullanılabildiği için daha çevreci bir seçenektir.




Doğa Dostu Ürün Kullanmanın Faydaları


Doğa dostu ürünleri tercih etmenin faydaları;


  1. Yeniden doldur alışkanlıkları ile tek kullanımlık ambalajların önüne geçer.
  2. Artık kullanılamayacak durumdaki ambalajların geri dönüşümüne katkıda bulunur.
  3. Atık kirliliğini azaltır.
  4. Zararlı kimyasallar yeryüzü sularına karışmaz.
  5. Mikroplastikleri tüm canlıların metabolizmasından uzak tutar.
  6. Zararlı kimyasalları kendimizden, sevdiklerimizden ve doğadan uzak tutar.
  7. İklim krizinin en büyük nedeni olan karbon ayak izimizi azaltmamıza yardımcı olur.
  8.  Pek çok hastalığa davetiye çıkaran kanserojen maddelerin hayatımıza girişini engeller.
  9. Çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için yeni bir kültür yaratır.
  10. İçimiz rahat eder, kendimize saygımız artar.