Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmayan Markaları Tercih Etmeniz için 8 Neden

Lindos Naturals - Saturday, March 19, 2022
Image

Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmayan Markaları Tercih Etmeniz için 8 Neden


Günümüzde tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte özellikle kozmetik ve temizlik ürünlerinin içeriği ve nasıl yapıldığı daha fazla sorgulanır oldu. Bu tür ürünlerin üretimi esnasında hayvanlara zulüm içeren testlerin yapılması artık hepimizin ortak kaygısı. Bu sebeple birçoğumuz bu ürünlere alternatif, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markaları bulma arayışına girdik. Siz de hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar arıyor, bu tür ürünlere geçiş yapmak istiyor ancak bazı şüpheler mi yaşıyorsunuz? O halde kesinlikle doğru yerdesiniz. İşte “Zulüm içermeyen” ve “Cruelty Free” olarak da bilinen, “Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar” tercih etmeniz için 8 neden.

Neden Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmayan Ürünleri Tercih Etmeliyim?



Daha Az Kimyasal


Zulümsüz ürünler, piyasadaki diğer ürünlere göre daha az kimyasal içerme eğilimindedir. Bu durum, hayvanları bu zulümden kurtarırken daha sağlıklı ürünler kullanabileceğiniz anlamına gelir.



Doğaya ve doğada yaşayan tüm canlılara daha saygılı bir yaşam


Hayvan testleri, yaygın olarak bilinenin aksine sadece fareler üzerinde değil kedi, köpek ve tavşan gibi birçok hayvan üzerinde yapılır. Testlerde kullanılan hayvanlar kafeslerde tutulur ve testler sonucunda genellikle sakatlanır veya ölür. Bu yüzden cruelty free markaları tercih ederek içinde yaşadığımız doğa ve diğer tüm canlılar için son derece önemli bir adım atmış oluruz.




Hayvanları koruma hareketinin bir parçası olma fırsatını kaçırma


Hayvan deneyi yapmayan markalar kullanmayı tercih ederek, kozmetik sektörü başta olmak üzere, birçok sektörde hayvanları koruma noktasında önemli bir değişim yaratabilirsiniz.



Çevreci kimliğini ön plana çıkar.


Hayvanlar üzerinde test yapmayan markalar çevreci kimlikleri ile ön plana çıkmaktadır. Zulüm içermeyen markalar, hayvan sağlığına saygı gösterdiği gibi insan sağlığına da özen gösterir. Bu markalar; sert kimyasallardan uzak durur ve daha sürdürülebilir, çevreci bir yaklaşım sergiler. 



Doğa dostu ve doğal içeriklere sahip ürünler kullan


Hayvanlar üzerinde test yapmayan markalar vegan özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. İlaç sektörü, kişisel bakım ürünleri, biyoloji araştırmaları, temizlik ürünleri ve yiyecek-içecek sektörleri gibi çok geniş sektörler için bu özellikteki ürünleri tercih etmek sürdürülebilir yaşama katkı sağlarken sağlığınız üzerinde de olumlu bir etki bırakacaktır.

İlgini çekebilir: Kişisel Bakım ve Temizlik Ürünlerinde Vegan Ne Anlama Geliyor?



Vahşete ortak olma


Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar kullanmayı tercih etmek, bu vahşete ortak olmamayı seçmektir. Bunun dışında zulümsüz ürünlere olan talebin artması test edilen hayvan sayısını da azaltacak ve üreticileri bu şekilde ürün üretmeye sevk edecektir.



Daha ucuz


Zulümsüz içerikli ürünler; doğaya ve insana saygılı, zararlı kimyasallar içermeyen ürünlerdir. Üstelik hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalar, günümüzde toplumdaki farkındalığı artırmak adına daha az kârlarla satış yapmaktadır. Bu durum daha kaliteli, daha sağlıklı ürünlere daha ucuza ulaşabilmek anlamına gelir. Yapman gereken tek şey, alacağın kozmetik veya temizlik ürünü şişesinde yetkili kuruluşlardan alınmış “Animal Test Free” , “No Animal Test” ya da “Zulümsüz” logosu aramak.



Alışveriş süresini kısalt


Günümüzde kozmetik ve temizlik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren binlerce marka var. Bu kadar seçenek arasında zararlı kimyasallar içermeyen ve aynı zamanda kaliteli ürünler bulmaksa oldukça zaman alıcı. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi zulümsüz ürünler, içeriklerinde çoğunlukla paraben, sülfat gibi ağır kimyasallar kullanmazlar. Dolayısıyla “Animal Test Free” logosunu gördüğünüz ürünler arasında içerik dedektifliği yapmak size alışverişlerinizde daha az zaman kaybettirir.





Sıkça Sorulan Sorular


Ürünlerin Ar-Ge Süreçlerinde Hayvan Deneyleri Yapmak Zorunlu mu?

Günümüz dünyasında birçok gelişmiş ülke hayvan yasaları ile hayvanları korumayı amaçlayarak hayvan haklarını güvence altına almaktadır. Fakat bu yasalar bazı durumlarda yeterli olmamaktadır. Özellikle de bazı markalar, ürünlerini test etmek için hayvanlar üzerinde deneyler yapmaya devam etmektedir. İnsan ve hayvan sağlığı için bu deneylerin zorunlu olduğu bilgisi toplumda yaygın olarak bilinen yanlışlar arasındadır. Ancak hemen belirtelim bilinenin aksine hayvan deneyleri politikası zorunlu değildir. 


Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmayan Markaları Nasıl Bulurum?

Hayvan deneyi yapmayan markalar, yetkili kuruluşlar tarafından yapılan belirli testlerden geçerek sertifikalara sahip olmaktadır. Peta (Hayvanlara Etik Muamele için Mücadele Edenler) sertifikası, hayvan deneyi yapmayan markaları simgeleyen sertifikaların başında gelmektedir. Aldığınız ürün üzerinde “PETA Animal Test Free” logosunu arayabilir veya internet sitelerinden cruelty free markaların aramasını yapabilirsiniz. Bununla birlikte Leaping Bunny ya da Choose Cruelty Free kuruluşları tarafından verilen sertifikalarla hayvan deneyi yapmadığı onaylanan markalar da tercih edilebilir. 


Lindos Naturals kişisel bakım ve temizlik ürünleri; cildinize, doğaya ve çevreye saygılı ürünler üretir. Hayvanlar üzerinde kesinlikle test yapmaz. Hayalimiz, yaşatarak mutlu bir gelecek. Bu yüzden hayallerimizle hedefimize doğru yol alırken, yol arkadaşlarımıza zarar vermiyoruz. Ayrıca PETA Animal Test Free sertifikalı ürünlerimizin üretim sürecinde kullandığımız her bir bileşenin de hayvanlara zarar vermeden üretildiğinden emin oluyor ve standartların devamlılığı için çalışıyoruz. 

Doğa dostu sertifikalı ürünlerimizi keşfetmek istersen Lindos online mağazamızı ziyaret edebilir, tüketerek değil yaşatarak mutlu bir gelecek için sen de bir adım atabilirsin.