Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Kastil Sabununun Hiç Duymadığın 12 Farklı Kullanım Alanı

Lindos Naturals - Thursday, February 24, 2022
Image

Kastil Sabununun Hiç Duymadığın 12 Farklı Kullanım Alanı


Temizlik, hepimizin en temel gereksinimlerinden biri. Bu amaçla çoğumuz her gün çeşitli ürünlere başvuruyoruz. Temizlik ürünlerinin en başında ise belki de her gün kullandığımız sabun geliyor. Bu yazımızda size adını belki de daha önce hiç duymadığınız ama benzersiz formülüne aşina olduğunuz kastil sabunundan bahsedeceğiz. Bildiğiniz tüm doğal sabunları unutun. Sizleri Akdeniz’in doğal zeytinyağları ile üretilmiş kastil sabunu ile tanıştıralım.


Kastil sabunu tamamen doğada parçalanabilir bir formüle sahip, üstelik vegan. Ekolojik formülünün yanı sıra, seni performansıyla da çok şaşırtacak. Üstelik hiç bilmediğiniz kullanım alanlarını okuduğunuzda oldukça şaşıracağınızı garanti ediyoruz. O halde kastil sabunu nedir, faydaları nelerdir açıklamaya başlayalım.


Kastil Sabunu Nedir?


Kastil sabunu, içerisinde sentetik maddeler ile hayvansal yağların yer almadığı, tamamen doğa dostu inanılmaz derecede çok yönlü bitkisel bazlı bir sabundur. Sağlamış olduğu faydalar nedeniyle 3 yüzyılı aşkın bir süredir insanlar tarafından tercih edilen Kastil sabunu, normal sabunlar ile aynı üretim süreçlerinden geçer. Ancak normal sabunlardan farklı olarak herhangi bir kimyasal ile temas ettirilmeden, doğrudan doğanın sağladığı yararlı yağlardan imal edilmesi yönüyle diğerlerinden ayrılır.


Doğal ve biyolojik olarak parçalanabilen Kastil sabunu, Akdeniz’den dünyaya yayılmıştır ve adını İspanya’nın Kastilya bölgesinden alır. Günümüzde yapılan bilimsel çalışmalar ile insan cildi üzerindeki faydaları kanıtlanmış olan zeytinyağı, kastil sabunlarının imalatında ilk sırada yer alır. Kastil Sabunu’ nun ilk ortaya çıktığı yer olan İspanya’nın zeytin bakımından zengin olması, sabunlarda zeytinyağı kullanımının ana nedenini oluşturur. Günümüzde ise hindistancevizi yağı da temizleyici ve nemlendirici etkisinden ötürü Kastil sabununun formülünde kullanılmaktadır. Bunun yanında yapımında hurma yağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı, kenevir yağı ve avokado yağı gibi bitkisel yağlardan da yararlanılabilmektedir. Farklı yağlar hem kastil sabununun daha hoş bir kokuya sahip olmasına hem de diğer yağların sahip oldukları faydaları sunmasına yardımcı olur.


Kastil Sabunun Faydaları Nelerdir?


Kastil sabununun hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar ulaşmasının temelinde sahip olduğu faydalar gelir. Gelin bu faydaları yakından inceleyelim.


Tamamen Doğal


Kastil sabunu ilk olarak hangi amaçla imal edildi bilinmiyor. Ancak günümüzde onu bu denli popüler kılan esas faydası, tamamen doğal olması. Sabunun daha fazla köpürmesi ya da daha güzel kokması için kullanılan çeşitli kimyasallar, Kastil sabununun içeriğinde yer almıyor. Tamamen doğa dostu sabun arayanlar ve kendi ihtiyaçlarını giderirken diğer canlıların haklarına da saygı duyanlar için Kastil sabunu ayrıcalıklı bir yer tutuyor.





Cilt Sağlığını Korur


Temizlik için kullanılan kimyasal bazlı sabunlar, özellikle hassas ciltlerin tahriş olmasına yol açabiliyor. Egzama, akne ve sedef gibi cilt sorunları; içeriğinde SLS, paraben gibi zararlı kimyasalların bulunduğu sabunlar dolayısıyla yaşanabilen sorunlar arasında. Kastil sabunu ise tamamen doğal olan yapısı nedeniyle insan cildinde herhangi olumsuz bir durumun yaşanmasını engelliyor. Ayrıca cildinde yara ya da akne bulunan bireylerin ciltlerinin onarılması noktasında da önemli bir rol oynuyor.


İlgini çekebilir: SLS nedir ve paraben nedir, zararları nelerdir?



Güçlü Nemlendirici


Kastil sabunu kuru ciltlerin nemlendirilmesi bakımından da yoğun bir etki gösteriyor. Zeytinyağında bulunan nemlendirici özelliğini doğrudan insan cildine aktaran bu sabunun düzenli olarak kullanılması durumunda cilt kuruluğu problemi tamamen ortadan kalkıyor.


Saç Besleyici


Zeytinyağı, saç sağlığı üzerinde de oldukça güçlü etkileri bulunan yağlar arasında yer alıyor. Çok eski çağlardan beri bu özelliği nedeniyle tercih edilen ve günümüzde de hem kozmetik sektöründe hem de doğal bakım ve temizlik ürünlerinde bu özelliği dolayısıyla tercih ediliyor. Kastil sabunu içerisinde bulunan yoğun zeytinyağı da hem saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlıyor hem de saçların beslenmesine yardımcı oluyor. Haftada birkaç kez saçların bu sabun ile yıkanması durumunda, kırılma ve dökülme sorunları büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Ayrıca Kastil sabununun düzenli kullanılması, yeni saç oluşumuna da yardımcı oluyor.


Antibakteriyel


Kastil sabunu, kimyasal sabunlar kadar fazla köpürmese de onlardan daha fazla temizlik sağlıyor. Ayrıca doğal bir antibakteriyel olarak da ön plana çıkıyor. El ve yüz temizliğinin Kastil sabunu kullanılarak yapılması durumunda, saatler boyunca koruma sağlaması sizce de harika değil mi?


Yaşlanmayı Geciktirir ve Belirtilerini Azaltır


Kastil sabununun faydaları arasında doğal bir gençlik iksiri olması da önemli bir yere sahip. Düzenli kullanıldığı zaman göz altı torbalanmalarının ve dudak üstü kırışıklıklarının oluşmasını engelleyen kastil sabunu, Akdeniz insanının gençlik formüllerinden biridir. Cilt dokusunun hızlı şekilde yenilenmesini sağlayan bu sabun sayesinde gerçek yaşınızdan daha genç görünebilirsiniz.




Doğal Antioksidan


Kastil sabunu doğal bir antioksidandır. Bu sayede ciltte birikmiş olan toksinler ile bakterilerin temizlenmesini sağlar. Saçta ve ciltte biriken toksinler, zaman içerisinde direnç kaybı yaşanmasına neden olur. Bu da cildin kurumasına ya da pul pul bir görünüme sahip olmasına, saçlarda ise dökülmelerin yaşanmasına yol açar. Hem cilt hem de saç temizliği için kastil sabunu kullananlar bu olumsuzlukların etkilerinden korunabilir. Siz de toksinlerden arınmış bir cilde sahip olabilmek için doğal kastil sabununu tercih edebilirsiniz.


Ciltte ve Saçlardaki Elektrik Yükü Azaltır


Gündelik yaşamın stresi ve koşuşturmacası, insanların bedenlerinde pek çok olumsuzluğa sebep olan elektriklenmeye yol açar. Sıradan sabunlar ya da temizleyiciler cildin ve saçın temizlenmesini sağlasa bile bu elektrik yükünden arındırma konusunda yetersiz kalırlar. Kastil sabunu, cildin ve saçların manyetik yükten arındırılmasını da sağlar. Duş jeli yerine kastil sabunu kullanılması, bedende maddi temizliğin yanı sıra elektromanyetik temizliğin de yapılmasını sağlar.


Saçların Daha Kolay Şekillenmesini Sağlar


Doğal kastil sabunu, sürekli kullanımda saçın daha yumuşak bir karakter kazanmasına yardımcı olur. Bu da saçın şekillendirilebilmesini kolaylaştırır. Kastil sabunu kullanarak herhangi bir şekillendirici kimyasala gereksinim duymadan saçlarınızın daha kolay şekil almasını sağlayabilirsiniz.




Doğa ve Çevre Dostu


Bakım ve temizlik ürünleri kullanılırken, insana sağlayacağı yararlar kadar çevreye sunacağı yararlar da göz önünde bulundurulmalı. Kimyasal temizlik ve bakım ürünleri hem üretimleri esnasında hem de kullanıldıktan sonra doğa için zararlı olan pek çok madde barındırıyor. Doğada kaybolması zor olan bu maddeler, başta içme suyu kaynakları olmak üzere doğal yaşamı tehdit ediyor. Kastil sabunu ise tamamen doğal zeytinyağı kullanılarak üretildiği için çevreye herhangi bir zarar vermiyor.


Kastil Sabunu Kullanım Alanları


Hem ev temizliğinde hem de kişisel bakım için aynı ürünü kullanabilme fikri seni de heyecanlandırıyor mu? Tatile giderken yanına sayısız kozmetik ürünü almaktan sıkıldıysan tek bir ürünün yapabildiklerini dene. Günlük temizlik, yıkama ve kişisel bakım rutinlerinizde kastil sabunu kullanmanın birçok yolu var. Her temizlik için ayrı bir ürün kullanmana gerek kalmadan tek başına kastil sabunu senin için kurtarıcı olacak. Kullanabileceğin yerlerin hepsini senin için toparladık! 





El ve Yüz Temizliğinde Kullan


Kastil sabunu, diğer tüm sabunlar gibi öncelikli olarak el ve yüz temizliğinde kullanılıyor. Sıvı ve katı kastil sabunu ile el ve yüzdeki gözeneklerin derinlemesine temizlenmesi sağlanıyor. Ayrıca kastil sabunu kullanımı ile hem el hem de cilt daha yumuşak bir hale kavuşuyor. Zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı ile zenginleştirilmiş formülüyle cildini temizlerken besliyor ve nemlendiriyor. Kısacası kastil sabunu doğal cilt bakımı için ideal bir kullanım sunuyor.





Vücut Şampuanı Olarak Kullan 


Kastil sabunu vücut şampuanı olarak kullanılabilir. Temizleyici etkisinin yüksek olması ve cildi tahriş etmemesi, bu sabunun banyolardaki yerini sağlamlaştırıyor. Üstelik kastil sabunu cilt için aynı zamanda bakım ve onarım işlevini de yerine getirir. Kastil sabununu banyo sırasında ıslak cildine lif ile köpürtüp uygulayabilirsin. Diğer sabunlara kıyasla daha az köpüren bir formülü vardır ama temizler.





Saçların İçin Kullan


Kastil sabunu saçlarını temizlerken aynı zamanda bitkisel yağlarla parlatır. Sabunu ıslak saçına dipten uca doğru uygula ve durula. Ancak boyalı saçlara uygun olmadığını hemen belirtelim.




Makyaj Temizleyici Olarak Kullan


Kastil sabunu ile cildini beslerken, makyaj kalıntılarını derinlemesine temizleyebileceğini biliyor musun? Ek olarak, makyaj fırçalarını da yapısını bozmadan kastil sabunu ile temizleyebilirsin.







Tıraş Köpüğü Olarak Kullan


Tıraş köpüğü yerine kastil sabunu kullanabilirsin. Elinizde sabunu biraz köpürtün ve ardından tıraş etmek istediğiniz bölgeye uygulayın.


Bebek Sabunu Olarak Kullan


Son derece hassas ciltlere sahip olan bebeklerin ciltlerini koruyabilmek, ama aynı zamanda da temizlik gereksinimlerini karşılayabilmek adına kastil sabunu harika bir seçimdir. Tamamen doğal olan yapısı dolayısıyla bebeklerin ciltlerinde herhangi bir alerjen etkinin ortaya çıkmasına izin vermeyen kastil sabunu, aynı zamanda ciltlerinin daima yumuşak ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. 





Bulaşık Deterjanı Olarak Kullan 


Kastil sabununun kullanımı yalnızca insan bedeniyle sınırlı değil. Ev içerisinde de çeşitli amaçlarla bu sabundan yararlanabilirsin. Bulaşıkları elde yıkarken cildini tahriş etmeden, kirlerden ve inatçı yağlardan kurtulabilirsin. Tek yapman gereken 1 ölçü kastil sabununu, 10 ölçü su ile seyreltip bulaşık sabunu olarak kullanmak! 



Çamaşır Temizleyici Olarak Kullan


Bulaşıklarda olduğu gibi, çamaşır temizliğinde de kastil sabunundan yararlanabilirsin. Makine ile yıkama yaparken deterjan haznesine bir miktar kastil sabunu ekle. Kastil sabununun antibakteriyel özelliği dolayısıyla çamaşırların daha hijyenik ve aynı zamanda yumuşak olduğunu göreceksin. Çamaşır makinenin deterjan gözüne ½ bardak kastil sabunu ekleyerek çamaşırlarının temizliğinde kullanmaya başlayabilirsin. Üstelik doğal içeriği ile cildinizde kızarma ve tahrişe sebep olmaz.





Yüzey Temizliğinde Kullan


Sıvı kastil sabunu, yüzey temizliği için kullanılabilir. Lindos püskürtücü spreyli şişenin ¼ ‘üne kastil sabunu, kalanına su doldurup yüzeye sık ve ardından nemli bezle sil. İşte bu kadar!


Yer temizleyici olarak kullanmak istersen yarım kova suyun üzerine dilediğin ölçüde kastil sabunu ekleyerek doğrudan uygulayabilirsin. Evinin yüzeylerini temizlerken parlatır, kalıcı kokusu ise gün boyu devam eder. Doğal ürünlerle temizlik fikri ilgini çektiyse evde yapılabilecek doğal temizlik ürünleri yazımız ilgini çekebilir. Mutlaka oku!



Evcil Hayvanların Temizliğinde Kullan


Evcil hayvan şampuanlarının pahalı olması ve içeriğinin tam olarak bilinmemesi yüzünden patili dostlarımızın bakımlarında kastil sabunu kullanımına giderek daha sık rastlanıyor. Kastil sabununu hayvan dostlarımızın patilerinin ve tüylerinin temizliğinde kullanabilirsin. Üstelik patili dostlarımızda tam temizlik sağlayan bu sabun, aynı zamanda onların tüylerinin daha yumuşak ve parlak olmasına da imkân tanıyor.




Doğal Böcek İlacı Olarak Kullan


Doğal ve etkili böcek ilacınızı kastil sabunu kullanarak evde kendiniz yapabilirsiniz. 2 yemek kaşığı sabuna, bir litre su ekle. Dilersen ½ çay kaşığı tarçın veya kırmızı biber ekle ve püskürtücü sprey bir şişe ile bitkilerine uygula.





Karıncalara Zarar Vermeden Evinden Göndermek için Kastil Sabunu Kullan


Evine karıncalar misafir olduysa, onlara zarar vermeden uzaklaştırmanın yolu kastil sabunu! 3 yemek kaşığı sabuna, 1 litre su ekleyip karıncaların çıktığı bölgelere püskürt ve karıncalara veda et.




Kullanım alanı bu kadar geniş olan kastil sabununu en doğal hali ile Lindos şişelerinde bulabilirsin. Lindos Kastil Sabunu; paraben, sülfat, silikon, GDO, gluten, klor ve sentetik boya gibi doğaya ve insan sağlığına zarar veren kimyasallar içermez. Sabunlaştırılmış saf zeytinyağı ve hindistan cevizi yağına lavanta ve portakal & bergamot uçucu yağları eklenerek üretilir, parfüm içermez. %100 doğal ve biyoçözünür içeriklere sahip saf kastil sabunumuzun ciltte bıraktığı yumuşak, sakinleştirici ve canlandırıcı etkisini çok seveceksin. Üstelik satın alınan her Lindos şişesinde Akdeniz’deki yaralı deniz kaplumbağalarının tedavisine ve korunmasına katkıda bulunabileceğini biliyor muydun? Peta Animal Test-Free ve Vegan Society sertifikalı ürünlerimize Lindos online mağazamızdan ulaşabilirsin.