Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Sürdürülebilir Yöntemlerle Bahar Temizliği

Lindos Naturals - Saturday, April 9, 2022
Image

Sürdürülebilir Yöntemlerle Bahar Temizliği

Neden “Temiz Temizlik”?


Kullandığımız her temizlik ürünü, gün sonunda havaya, suya ve toprağa karışıyor. Sadece doğa için değil, kendin ve sevdiklerin için zararlı kimyasalsız doğal temizlik malzemelerine bir şans verebilirsin.

Konu temizlik olunca, maalesef, temizlik malzemelerinde kimyasal arayışı ve kimyasal içeriğin daha iyi temizleyeceği inancı toplumda yer edinen yaygın önyargılardan. Fakat aslında doğanın bize verdikleriyle ve doğaya zarar da vermeden, gerçek bir temizlik yapabilmek mümkün. Lindos ile birlikte bahar temizliğini yeniden tanımlamaya ne dersin?



Bahar Temizliği için Sürdürülebilir İpuçları


İlk Adım; İhtiyaçlarını Belirle ve Tedarik Et


Bahar temizliğine başlarken ilk adım elbette alınacak temizlik malzemeleri. Banyo, mutfak, camlar derken her alan için karşımıza onlarca çeşit temizlik ürünü çıkıyor. Fakat senin için daha pratik ve ekolojik temizlik önerilerimiz var.


Her yüzey için farklı bir temizlik ürünü aslında fazladan bir atık demek. Konsantre ve çok amaçlı ürünler tercih ederek bu problemi ortadan kaldırabilirsin. Her yüzey için ayrı bir temizleyici ürün almak yerine tek bir ürünle bütün evin temizliğini yapma fikri kulağa harika geliyor değil mi? Ambalaj atığını azaltırken, alandan tasarruf etmeyi kim istemez! Örneğin Lindos konsantre ve çok amaçlı yüzey temizleyicinin tek bir şişesiyle bütün evin temizliğini yapabilir ve farklı ürün almanın mental yorgunluğundan kurtulabilirsin. Kimyasal içermeyen, doğal ve ekolojik Lindos ürünleriyle hem zararlı kimyasallardan hem de evinizde fazladan kalabalık yaratan onlarca temizlik ürünü şişesinden kurtulmuş olursun. Üstelik Lindos ürünlerinin içerisindeki uçucu yağlar sayesinde sen temizlik yaparken evine baharın geldiğini hissedeceksin!

İlgini çekebilir: Lavanta uçucu yağının faydaları nelerdir?



Fazlalıklardan Kurtul!


Asıl temizliğe başlamadan önce evdeki fazlalıklardan kurtulmak seni çok iyi hissettirebilir. Kullanmadığın, sana mutluluk vermeyen veya artık işe yaramayan eşyaları bu fazlalıklar arasında sayabiliriz. Bu eşyaları tespit etmekle başlayalım. Daha sonra ayıracağın bu eşyalar için 3 kategori belirleyebilirsin. Örneğin kötü durumda olmayan kullanılabilir eşyalarını bağışlama kutusuna, geri dönüştürülebilecek eşyalarını geri dönüşüm kutusuna, satmak istediklerini de satılacaklar kutuna yerleştirerek kullanmadığın eşyaların bir yığın halinde durmasını önleyebilir ve işini kolaylaştırabilirsin. Evdeki dolapları düzenleyip kullanmadığın kıyafetlerini ayırabilirsin. Böylece hem dolabındaki kıyafetlerin daha düzenli durmasını sağlayabilir hem de artık kullanmadıklarını başkalarıyla paylaşabilirsin. Dolapları düzenledikten sonra kıyafetlerinin arasında doğal katı sabun ve lavanta keseleri koyarak evdeki bahar kokusunun uzun süre seninle kalmasını sağlayabilirsin.



Sıra Temizlikte!


İlk adımlarda bahsettiğimiz “temiz temizlik” ürünlerimizi aldık ve artık temizlik vakti! Her şeyden önce kapsamlı bir bahar temizliğinden bahsediyorsak, bunun biraz zaman alabileceğini hatırlatmakta fayda var. Bu sebeple her şeyi bir günde bitirmene gerek olmadığını söylemek isteriz. Bahar temizliğini günlere yayabilirsin, kendini çok yormadan da detaylı bir temizlik sağlamak mümkün. Her ne kadar temizlik enerji gerektirse de sadece olumsuz yönlerine odaklanmayalım. Temizlik rahatlatıcı ve meditatif olabilir, bunu keyifli bir aktiviteye dönüştürmek aslında o kadar da zor değil. Bütün temizliği bir güne sığdırmama konusunda anlaştıysak keyifli bir temizlik için diğer ipuçlarımızı vermeye başlayabiliriz.



Temizliği Keyifli Hale Getirmek Mümkün; Aromaterapik Temizlik


Evet, bazı günler temizlik gerçekten bizi yorabiliyor fakat birkaç yenilikle yorgunluğunu azaltırken ruhunu arındırmak mümkün. Her şeyden önce kendine bir temizlik playlisti hazırlayabilirsin. Enerjik veya rahatlatıcı şarkılar eşliğinde bahar temizliğini keyifli hale getirebilirsin. Bir başka ipucu olarak aromaterapik temizlikten bahsedebiliriz. %100 saf ve doğal aromaterapik uçucu yağ içeren çok amaçlı ve konsantre Lindos ürünleriyle bahar temizliği artık çok daha keyifli! Tamamen doğal ve bitkisel içeriklere sahip bütün Lindos ürünlerini hem kendinin hem de çocukların ve evcil hayvanların dokunduğu her yüzeyde güvenle kullanabilirsin. Üstelik satın aldığın her Lindos ürünüyle Akdeniz’deki yaralı deniz kaplumbağalarının tedavi ve bakımına destek olursun. 

Aromaterapik temizlik ile hem evimizi hem ruhumuzu temizliyoruz ve canlandırıyoruz. Lindos ürünleri parfüm, paraben, sülfat, silikon, GDO, glüten, sentetik, boya ve parfüm gibi doğaya ve insan sağlığına zarar veren kimyasallar içermez, mis gibi kokularını Akdeniz’in mucizevi esansiyel yağlarından alır. Bize sorarsanız sizi bahara hazırlayacak taze portakal& bergamot ve rahatlatıcı lavanta kokusu gibisi yok. Örneğin lavanta uçucu yağı içeren ürünlerimizle rahatlayabilir, portakal & bergamot uçucu yağı içeren ürünlerimizle ruhunu canlandırabilirsin.



Şimdi yüzeyleri temizleme zamanı!


Evimizde en sık karşılaştığımız yüzeylerden biri de ahşap yüzeyler. Özellikle çocukların ve evcil hayvanların sık sık temas ettiği bu yüzeylerde temizlik oldukça önemli. Peki sen de kimyasal kullanmadan ahşap yüzeyleri nasıl en iyi şekilde temizleyebilirim diye düşünenlerden misin? Lindos ahşap ve yer temizleyici sabunu ahşap, mermer ve doğal taş gibi hassas yüzeylerin temizliği için gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Üstelik yüksek konsantre formülü, az miktar kullanımda çok temizlik sağlar.

İlgini çekebilir: Bitkisel temizlik ürünleri ile etkili yüzey temizliği mümkün mü?


Peki güzel bir bahar temizliğinden sonra evimizin mis gibi kokmaya devam etmesi için Lindos kolonyalara göz atmaya ne dersin? Parfüm ve sentetik boya gibi zararlı kimyasal içermeyen Lindos kolonyalar ile evine baharı getirebilirsin. Lindos doğal kolonyaları oda kokusu olarak kullanabileceğinizi biliyor muydun? Lavanta ve nane uçucu yağı içeren kolonyaların birkaç fısı bile enerjini tazelemeye ve evinin mis gibi kokmasına yeter!



Bahar Temizliği Yaparken Kendine İyi Bakmayı Unutma!


Lindos çok amaçlı kastil sabunu ile tanışmış mıydın? İçerisindeki zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı cildini kurutmadan temizler, uçucu yağlar ruhunu rahatlatır. Çok amaçlı saf sıvı kastil sabunumuzu el, yüz ve vücut temizliğinde kullanabilirsin. %100 doğal ve biyoçözünür içerikli kastil sabunumuzun ciltte bıraktığı hissi çok seveceksin. Ayrıca, kastil sabunumuz dermatolojik olarak test edilmiştir ve hassas ciltler için uygundur. Ailenin tüm üyelerinde ve patili dostlarının temizliğinde de gönül rahatlığı ile tercih edebilirsin.



#SıfırAtık ve Bahar Temizliği


Lindos’la bahar temizliğini yeniden tanımlayalım! Bahsettiğimiz gibi kullandığımız her ürün kendini suda, havada ve toprakta buluyor. Hem dünyanın hem de kendimizin sağlığı için zararlı kimyasallardan arınmış, temiz içerikli ürünler önceliğimiz olmalı. Tabii ki kimyasal içerik barındırmayan çevre dostu ürünlerin de ambalajları var, fakat ambalaj atığını da en aza indirmek mümkün. Daha önce bahsettiğimiz, konsantre ve çok amaçlı ürünler kullanmanın dışında bahsedebileceğimiz bir uygulama daha var: REFILL (yeniden doldur) uygulaması. Ambalaj malzemesi ne olursa olsun onu tekrar kullanmadıktan ya da en kötü ihtimalle geri dönüştürmedikten sonra bunun maalesef bir önemi yok. Şişe ambalajlarını tekrar tekrar kullanmanın ne kadar atık oluşumuna engel olduğunu duymak seni şaşırtabilir. Örneğin Lindos REFILL uygulamasından bahsedecek olursak;


·    Lindos şişelerini iki kere dolduran REFILL paketlerimiz sayesinde her seferinde yeni bir şişe almana gerek kalmaz.

·    REFILL paketlerden en az 6 tane biriktirip bize karşı ödemeli olarak gönderdiğinde onları temizleyip tekrar kullanırız.

·    Bunun karşılığında sana da bir indirim kodu tanımlarız.



Böylece hem gezegenimiz hem biz kazanırız. Bütün bunların yanı sıra, içindeki ürün bittikten sonra Lindos şişelerimizi farklı amaçlarla da kullanman mümkün. Örneğin evde kullanılmayan şişeleri vazo olarak kullanabilirsin. Aynı şekilde evde artık kullanmadığınız eşyaları da kullanılabilir hale getirmek mümkün, onları farklı amaçlarla kullanarak ileri dönüştürebilirsin.


Sadece temizlik ürünlerini değil, temizlikte kullandığımız diğer materyalleri de sürdürülebilir kılmak mümkün. Bulaşıklarınızı yıkarken geri dönüştürülemeyen mutfak süngerlerini kullanmak yerine doğal alternatifi olan kabak lifi sünger denemeye ne dersin? Ya da temizliğin ana yardımcılarından biri olan temizlik bezleri! Her yüzey için farklı farklı türde satın alınan bezlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Lindos organik pamuklu muslin kurulama havlusunu evdeki her yüzeyde rahatça kullanabilirsin. Ayrıca, evdeki kullanmadığımız eşyalara da tekrar göz atabiliriz. Dolaplarımız kullanmadığımız kıyafetlerle yani kumaş parçalarıyla dolu aslında. Bu kumaşları tabii ki geri dönüştürebilirsin fakat bir kısmını farklı bir amaçla tekrar kullanabilir böylece ona adeta can verebilirsin. Söz ettiğimiz “REUSE” (yeniden kullan) uygulamasını hayatının her alanına entegre edebilirsin.

 

Evimizi temizledik, sırada ne var?


Evlerimizi, dünyamızı kirletmeden temizlemek çok tatmin edici, peki daha fazla ne yapılabilir?

Şimdi sıra dünyamızı temizlemekte. “Ama nasıl?” dediğinizi duyar gibiyiz. Evlerimizi güvenle, temiz içeriklerle temizledikten sonra bir adım daha öteye gidebilir, yakın çevrenin temizliği için de birkaç adım atabilirsin. Yalnızca evlerimi temizlediğimizde duyduğumuz haz ve tatminin ne kadar artacağını düşünün. Etrafımıza bakmak, çevremizi çöplerden, plastiklerden arındırmak, onları toplamak gezegenimize fayda sağlarken, kendine de yeni bakış açıları kazandırabilirsin. Daha duyarlı, güçlü ve huzurlu hissedeceğinin sözünü veriyoruz. Unutmayalım, temizlik evlerimizde başlar, fakat asıl ve tek evimiz; gezegenimiz ve ona iyi bakmak görevimiz!