Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Doğal Bulaşık Sabunu Kullanmanız için 6 Neden

Lindos Naturals - Thursday, September 29, 2022
Image

Doğal Bulaşık Sabunu Kullanmanız İçin 6 Neden


Günümüzde beslenme, kozmetik ve temizlik sektöründe “doğal olana farkındalık” büyük oranda arttı. Artık büyük bir çoğunluk kimyasalların verdiği zararları öğrendikçe doğal olmayan, zararlı kimyasal yüklü ürünleri alışveriş listelerinden çıkarıyor. Bu yazıyı okuduğunuza göre siz de onlardan biri olmalısınız. Eğer öyleyse sizi tebrik ederiz. İçeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


Her gün kullandığımız ve daha fazla köpürmesi adına giderek daha da toksik hale gelen bulaşık deterjanlarının içeriğine hiç dikkat ettiniz mi? Evet ne yazık ki piyasadaki pek çok bulaşık deterjanı cilt tahrişlerine, alerjilere ve hatta kansere neden olduğu bilinen ağır kimyasallar ile dolu. Ancak endişe etmeyin. Hâlâ toprağı ve suyu kirletmeyen ve aynı zamanda cilde dost, gerçekten doğa dostu doğal bulaşık sabunu seçenekleri var.


O halde gelin konuya daha derin bir bakış atalım ve neden standart bulaşık deterjanları yerine doğal bulaşık sabunu kullanmamız gerektiğine yakından bakalım.



Neden Doğal Bulaşık Sabunu?



Bulaşık deterjanı seçimi yaparken hepimiz en iyi bulaşık deterjanını ararız ve ondan etkili temizlik sağlamasını bekleriz. Fakat bulaşık sabununun hızlı ve etkili temizlik sağlamasının yanında cilde dost olması da bir diğer önemli konudur. Her ne kadar bulaşık deterjanı satın alırken maliyet ön plana çıksa da uygun fiyatlı, bol köpüklü, bol parfümlü ürünler hem doğaya hem de cilde zarar verme potansiyeli taşır. 


Geleneksel bulaşık deterjanlarının birçoğunun içeriğinde yüzey aktif madde olarak SLS ve bol köpük sağlamak için köpürtücü ajanlar kullanılır. Bu zararlı kimyasallarla üretilen bulaşık deterjanları, iki yolla vücudumuza bu zararlı kimyasalların girmesine sebep olurlar. 


İlk olarak bulaşıkları yıkama esnasında cildimiz tarafından emilerek vücudumuza nüfuz ederler.  İkinci  olarak bu kimyasallar yeterince durulanmadığı takdirde bardak, tabak, çatal aracılığı ile vücudumuza giriş yaparlar ve ne yazık ki bu kimyasalların zararlarını çoğunlukla başlangıçta fark etmeyiz.


Doğal bulaşık sabunu, ağır kimyasallardan uzak olduğundan, sağlıklı ve güvenli bir kullanım sunar. Bunun yanı sıra kolay durulanır, tabakta kalıntı bırakmaz, doğa dostudur. Çoğu doğal bulaşık sabunu markası üretimlerini, hayvanlar üzerinde test etmeden gerçekleştirir.. Bütün bu hususları düşündüğümüzde doğal bulaşık sabunlarına yönelmemiz geleceğimiz için önemli bir adımdır.



Doğal Bulaşık Sabununun 6 Ayırt Edici Özelliği


Sağlığa zararlı kimyasallar yalnızca insan sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemez. Mutfak lavabosundan akıp gittikten sonra toprağa, suya karışır ve doğaya ciddi zararlar verir.  Oysa doğal bulaşık sabunu, kimyasal içeriklerden arındırılmış ve güvenli kullanıma uygun sabunlardır. 


Piyasada doğal, bitkisel, organik bulaşık sabunu adı altında çok fazla ürün görebilirsiniz. Peki hepsi güvenilir midir? Bunu anlayabilmek aslında oldukça basit. Biraz içerik dedektifliği yaparak bulaşık deterjanının zararlı kimyasallar içerip içermediğini anlayabilirsiniz. İçeriklerin zararlı olup olmadığını anlayamıyorsanız içeriklerin EWG puanlarına bakabilirsiniz.


Neden Doğal Bulaşık Sabunu?


Etkili Temizlik Sağlar


Kolay Durulanır


Doğal sıvı bulaşık sabunu özelliklerinden bir diğeri de kolay durulanmasıdır. Gündelik hayat içinde yaşadığımız sorunlardan bir diğeri de bulaşıkların yeterli şekilde durulanmamasıdır. Bu durum mutfak malzemelerinin etkili bir şekilde temizlenmesini engeller. Bulaşıklarda sabun artığı kalması, insan sağlığını da olumsuz bir şekilde etkiler. Fakat kolay durulanan doğal sıvı bulaşık sabunları, bulaşıkları durulama aşamasında çok fazla zaman kaybetmemizi önler. Geriye atık bırakmaz.


Cilde Zarar Vermez




Doğa Dostudur




Hayvanlar Üzerinde Test Edilmez


Bir çok bulaşık makinesi için doğal deterjan, hayvanlar üzerinde test edilmez. Üretim sırasında hayvanlar denek olarak kullanılmadığı için hayvan hakları da gözetilmiş olur. 


İlgini Çekebilir: Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmayan Markaları Tercih Etmeniz için 8 Neden


Bebeğiniz ve Tüm Aileniz için En Güvenlisidir




Lindos Doğal Bulaşık Sabunu içeriğinde SLS, paraben, fosfat, klor, parfüm gibi doğaya ve size zarar veren kimyasallar bulunmaz. Elde ve bulaşık makinesi seçenekleri mevcuttur. Bebeğinizin emzik, biberon temizliği ve suluk gibi tüm araç gereçlerini yıkarken içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Tamamen vegan içeriklere sahiptir ve Vegan Society sertifikalıdır.