Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Cildin pH Dengesinin Bozulduğunu Nasıl Anlarım?

Lindos Naturals - Thursday, March 17, 2022
Image

Cildin pH Dengesinin Bozulduğunu Nasıl Anlarım?


Cildin pH Dengesi Nedir?


Cildin pH dengesi nedir sorusunu daha kısa yoldan, cildin sağlık skalası olarak tanımlayabilmek de mümkün. Yüzün pH dengesi ya da bir bütün olarak cildin pH dengesi, cildin alkali veya asidik durumda olmasını ifade eder. pH değer skalası 0 ila 14 arasında değişen değerlerden meydana gelir. Değerin sıfıra doğru yaklaşması cildin asidik olmasına, on dörde yakın olması ise alkali olmasına işaret eder. Sağlıklı bir cilt için dört ila altı arasındaki değerler normal olarak kabul edilir. Cildinizin pH dengesinin bozulmasıyla birlikte istenmeyen görünümler de ortaya çıkar.


Cildin pH Dengesinin Bozulduğunu Nasıl Anlarım?


Cildin pH dengesinin bozulduğunu nasıl anlarım diye düşünüyorsanız, cildinizin verdiği tepkileri takip etmeniz son derece önemli. Bu belirtilerden bazılarını şu şekilde sıralayabilmek mümkün:


Cilt Kuruluğu

Cildin pH dengesine dair fikir sahibi olmak için ilk önce cildinizin nem durumuna bakmalısınız. Eğer kuru bir cilde sahipseniz, nemlendirici kullandıktan sonra bile kısa sürede cildiniz kuruyorsa pH dengesinin bozulduğunu düşünebilirsiniz. Cilt neden kurur, kuru cilt nasıl temizlenmelidir diye düşünüyorsanız yazımız size yol gösterecektir.




Ciltte Hassasiyet

Cildin pH dengesinin düşmüş olduğunu gösteren belirtilerden bir diğeri de cildin aşırı hassasiyet kazanması. Eğer yüzünüze dokunduğunuz zaman aşırı hassasiyet hissediyorsanız pH dengesi ile alakalı bir sorun olabileceğini bilmelisiniz.


Geçmeyen Sivilceler

Zaman zaman çeşitli nedenlere bağlı olarak her ciltte sivilceler görülebilir. Ancak cildinizde kalıcı hale gelen sivilcelerin çıkması veya geçse bile kısa sürede tekrar eden sivilcelenmelerin görülmesi de cildinizin pH dengesinin bozulduğuna işaret edebilir.


Alerjik Reaksiyonlar ve Kızarıklıklar

Cildinizin pH dengesinin bozulduğunu gösteren bir diğer belirti de sık sık ortaya çıkan alerjik reaksiyonlar ve kızarıklıklardır. pH dengesi bozulan ciltler, iç ve dış etkenlere karşı dirençlerini kaybeder. Bu durum da sıklıkla alerjik reaksiyonların görülmesine yol açar.


Cildin pH Dengesini Ne Bozar?


Cildin pH dengesini bozan birçok faktör vardır. Özellikle hassas ciltler için mevsim değişiklikleri, hava kirliliği, aşırı güneşe maruz kalma gibi son derece masum sebepler bile pH dengesini bozabilmektedir. Bunun dışında;


  • Dermatolojik testlerden geçirilmemiş bakım ürünleri
  • Dermatolojik testlerden geçirilmemiş, cilt ile uyumlu olmayan sabun ve şampuanlar,
  • Dezenfektan ve kolonyalar,
  • Ağır kimyasallar kullanılarak üretilmiş temizlik malzemeleri,


cildin pH dengesini büyük oranda bozma potansiyeli taşıyor.


İlgini çekebilir: Kimyasalsız doğal temizlik mümkün mü?



İçinde bulunduğumuz pandemi dolayısıyla sık sık kullanma ihtiyacı hissettiğiniz kolonyalar için Akdeniz’ in aromaterapik saf esansiyel yağları kullanılarak üretilmiş Lindos Doğal Kolonyayı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Ellerinizi korurken içeriğinde bulunan E vitamini ve gliserin sayesinde cildinizin nem dengesini korur.


Cildin pH Dengesi Nasıl Sağlanır?


Cildin pH dengesinin bozulduğunu nasıl anlarım sorusu kadar önem arz eden bir diğer soru da bozulan cildin pH dengesinin nasıl sağlanabileceği. Öncelikle cildinizde kuruluk hatta pul pul dökülme, kaşıntı, kızarıklık veya aşırı ve sürekli tekrar eden sivilcelenme sorunlarınız varsa en iyi yol, bir dermatologdan yardım almak olacaktır. Eğer cildinizdeki kuruluk, kaşıntı gibi şikayetler nemlendirici sürdüğünüzde hafifliyorsa alışkanlıklarınızı değiştirerek de bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Gün içerisinde sürekli kullandığınız sabun, şampuan, bulaşık deterjanı, dezenfektan veya kolonya ve makyaj malzemelerinin içeriğini okuyarak işe başlayabilirsiniz. Aldığınız ürünlerin içeriğinde bulunan kimyasalların risk düzeyinin ne olduğunu görebileceğiniz EWG puanlarına bakmak en güvenli yollardan biridir. Satın aldığınız temizlik ve kişisel bakım ürünlerinin dermatolojik olarak testlerinin yapılıp yapılmadığına bakmayı da ihmal etmemenizi tavsiye ederiz.

Lindos Naturals doğal temizlik ve kişisel bakım ürünlerinin tamamı Paraben, Sülfat, Silikon, GDO, Glüten, sentetik boya ve parfüm gibi doğaya ve insan sağlığına zarar veren kimyasallar içermez. Dermatolojik olarak test edilmiştir. Toprağı, havayı ve suyu kirletmeyen cilde dost içerikleri ile Lindos ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.


Kaynakça

Leslie Baumann’ın -Cosmetic Dermatology