Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Cilt Neden Kurur? Kuru Cilt Nasıl Temizlenmelidir?

Lindos Naturals - Thursday, February 24, 2022
Image



Cilt Neden Kurur? Kuru Cilt Nasıl Temizlenmelidir?


Herkesin hayatının bir döneminde karşı karşıya kaldığı cilt kuruluğu sorunu sizin de kapınızı çaldıysa bu yazıyı sonuna kadar okuyun. Yeteri kadar nemli olmayan bir bölgede yaşıyorsanız ya da cilt bakımı ile temizlik için çok fazla kimyasal malzeme kullanıyorsanız, ciltte kuruluk sorunu ve ile karşılaşmanız oldukça doğal. Cilt kuruluğu probleminize kaşıntı ile birlikte el ve yüz çatlakları eşlik ediyorsa, o zaman biraz daha dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak merak etmeyin. Cildin kurumasına yol açan pek çok neden olduğu gibi, kuruluk sorununun aşılması için başvurabileceğiniz ürün ve yöntem sayısı da hayli fazla. O halde, cilt neden kurur sorusunu yanıtlayarak başlayalım.



Cilt Neden Kurur?



Cilt kuruluğu sorununuza çözüm bulabilmek için, öncelikle bu sorunun altında yatan nedeni bilmelisiniz. Kuru bir cilde sahipseniz;




Öncelikle kişisel bakım ve ev temizliği için kullandığınız ürünleri gözden geçirin.



Sentetik içerikli ürünler, cildinizin yüzeyinde ve derinliklerinde bulunan nemin buharlaşmasına, böylelikle de cildinizin kurumasına yol açar.


Lindos Doğal İçerikli Kastil Sabunu tamamen doğal içeriklerden oluşur. Cildinizi kurutmaz.




Yaşamış olduğunuz bölgenin iklim özelliklerinin de cildinizin üzerinde söz hakkı var.



Özellikle kışların sert ve soğuk geçtiği bir bölgede yaşıyorsanız ve hassas bir cilde sahipseniz cilt kuruluğu sorunu ile daha fazla karşı karşıya kalabilirsiniz





Gün içerisinde ne kadar su tükettiğinizi not edin.



Az su tüketmek de cildinizin kurumasına yol açan etkenlerden biridir. Yetişkin bir insanın sağlıklı bir şekilde yaşamayı sürdürebilmesi için günde en az 2-3 litre su tüketmesi gerekiyor. Bu miktardan daha az su tüketiyorsanız, cilt kuruluğu ile karşılaşmanız gayet doğal.





Duşa girdiğiniz zaman uzun süre sıcak su altında kalmayın.



Eğer duş süreniz uzun ise bu yüzden de cilt kuruluğu yaşayabilirsiniz. Gereğinden fazla magnezyum ve kalsiyum barındıran, bu yüzden de sert su olarak adlandırılan sularla cildin çok fazla temas etmesi de deri neden kurur sorusunun cevaplarındandır.





Cilt Kuruluğuna Ne İyi Gelir?



Kuru cilt sorunu can sıkıcı bir durum olsa da bu sorunun üstesinden gelebilmek için başvurulabilecek çeşitli yollar mevcut. Siz de kuru cilde ne iyi gelir diye düşünüyorsanız önerilerimizi okumaya devam edin. 





Kastil Sabunu Deneyin.



İlk olarak 15.yüzyılda İspanya’nın Kastilya bölgesinde ortaya çıkan ve saf zeytinyağı kullanılarak üretilen kastil sabunları, cildinizin kuruluğuna karşı verdiğiniz mücadelede mutlaka kullanmanız gereken ürünlerden biri. Cildinizin doğal olarak nemlenmesini ve gün içerisinde de nemli kalmasını istiyorsanız, kastil sabunu en büyük yardımcınız olacak. Sabah uyandıktan sonra ve akşam yatmadan önce kastil sabunu ile el ve yüz temizliği yaparak, cilt kuruluğuna meydan okuyabilirsiniz.




Bitkisel Bakım Ürünleri Tercih Edin.



Daha önce de belirttiğimiz gibi, sentetik bazlı bakım ürünlerinin cildiniz üzerindeki olumsuz etkileri oldukça fazla. Bu tip ürünler yerine bitkisel bakım ürünlerini araştırabilirsiniz. Üstelik bitkisel bakım ürünleri kullanarak hem kendi sağlığınıza hem de doğaya katkıda bulunabilirsiniz.  




Kimyasal Temizlik Ürünlerinden Uzak Durun.



Evinizi temizlerken ellerinizin uzun süre kimyasal temizleyicilerle temas etmemesi de cilt kuruluğuna karşı alabileceğiniz tedbirler arasında yer alıyor. Mutfağınızda ve banyonuzda doğal temizlik ürünleri tercih ederek cildinizi koruyabilirsiniz. 


Kuru cilt problemin olmasına rağmen hijyen kaygısıyla bu ürünlerden vazgeçemiyorsan kimyasalsız doğal temizlik yazımızı okumanı tavsiye ederiz.




Kuru Cilt Nasıl Temizlenir?



Kuru ciltler için ne yapmalıyız diye düşünenlerdenseniz, sizin de evde yapabileceğiniz bazı pratik uygulamalar bulunuyor. Kuru cilt nasıl temizlenir sorusuna yanıt arıyorsanız, aşağıdaki yöntemleri sizin için derledik:



Cilt temizliğinde fırça ya da aşındırıcı sert materyaller kullanmaktan kaçının.

  • Gece uyumadan önce ve sabah uyandıktan sonra el ve yüzünüzü yıkamalı; akabinde 2-3 dakika içerisinde nemlendirici uygulayarak cildinizin nemli kalmasını sağlamalısınız. Aynı şekilde banyodan sonra da nemli cildinize doğal nemlendirici ürünler veya doğal yağlar ile masaj yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yüz Temizliği için Hangi Sabun Kullanılmalı?

  • Cilt temizliği için kimyasal barındırmayan, doğal ürünler tercih etmelisiniz. Kastil sabunu cildi temizlerken nemlendirir ve cilt kuruluğu için iyi bir tercihtir.
  • Makyaj temizliği için alkol barındırmayan tonikleri kullanmalısınız.
  • Eller ve yüz havlu ile kurulanırken sert silme hareketlerinden kaçınmalı, tampon şeklinde kurulama yapmalısınız. 
  • Gün içinde ferahlamak ve hijyen için kullandığınız kolonyada dahi parfüm içerikli kolonya çeşitleri yerine doğal esansiyel yağlar kullanılarak üretilmiş ürünlere yönelmelisiniz.

Kullandığınız sabundan temizlik ürünlerine kadar hayatınızın her alanında doğal ve bitkisel temizlik ürünleri ihtiyaçlarınız için Lindos Naturals mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Lindos Naturals ürünleri; cildinize zarar veren paraben, sülfat, silikon, GDO, gluten, klor ve sentetik boya içermez. Parfüm yerine %100 saf ve doğal arometarapik esansiyel yağlar içerir. Doğaya saygılı, cilde dosttur.