Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Elde Bulaşık Nasıl Yıkanır? 5 Adımda Elde Kolay Bulaşık Yıkama

Lindos Naturals - Thursday, February 24, 2022
Image


Elde Bulaşık Nasıl Yıkanır? 5 Adımda Elde Kolay Bulaşık Yıkama


Bir defa bulaşık yıkamış olan herkes, elde bulaşık nasıl yıkanır sorusuna birkaç cümle ile yanıt verebilir. Ancak temizliğin her türlüsünde olduğu gibi, elde bulaşık yıkamada da bazı püf noktalar vardır. Bulaşıkların daha temiz olması ve hijyenin maksimum düzeyde tutulabilmesi için bu püf noktaların bilinmesi büyük öneme sahip. Siz de bulaşıklarınızı büyük oranda elinizde yıkıyorsanız aşağıda yazdığımız hususlara bir göz atmanızı öneririz.


Bulaşık Elde Nasıl Yıkanır?


Bulaşıkları yıkamaya başlamadan önce yemek artıklarını çöpe sıyırın.


Elde hızlı bulaşık yıkama işlemi için öncelikle yıkanacak tüm tabak veya tenceredeki artıkları bir peçete yardımı ile yemek artıklarından arındırın. Böylece bulaşık yıkama suyunun hızlıca kirlenmemesini sağlamış olursunuz.


Elde hızlı bulaşık yıkama işlemi için bulaşıkları kategorize edin.


Bardak, çatal, tabak ve tencere gibi tüm bulaşıkları mutfak tezgahında ayrı ayrı gruplandırın. Aksi takdirde yıkama esnasında etraftan bulaşık toplamak daha fazla zamana mâl olacaktır. 


Bulaşıklar neyle yıkanır? Elde bulaşık yıkamak için hangi bulaşık deterjanı kullanmalı?


İhtiyacınız olan şey, elinize zarar vermeyecek sıcaklıkta bir kap sıcak su, bulaşık sabunu ve süngerdir. Sıcak suyu, evyenizin içine sığacak büyüklükte bir kap veya leğene doldurun. Ardından ellerinize zarar vermeyecek, doğal ve dermatolojik olarak test edilmiş Lindos Doğal Bulaşık Sabununu uygun miktarda bulaşık

süngerine dökün ve suyu köpürtün. Artık bulaşıkları yıkama işlemine geçebilirsiniz.




Az kirli olan bulaşıklarla işe başlayın.


Bulaşık yıkarken sürekli su değiştirmek veya açık musluk altında bulaşıkları yıkamak çok fazla suyun israf olmasına sebep olur. Dolayısıyla zaten sınırlı olan su kaynaklarımızı da düşünerek bulaşıkları bir kap içerisinde yıkamayı tercih etmenizi tavsiye ederiz. 


Bulaşıkların leğende yıkanması halinde, öncelikle daha az kirli olanların yıkanması gerekir. Çok kirli olan bulaşıkların öncelikli olarak yıkanması, suyun erkenden kirlenmesine ve diğer bulaşıkların da kirli su içerisinde yıkanmasına yol açar. Az kirli olandan, çok kirli olana doğru bulaşıklarınızı yıkamanız halinde daha az su kullanırsınız. Bu durum aynı zamanda bütçenizi korumanıza da katkı sağlar.


Genelde bardaklar diğer bulaşıklara oranla daha az kirlidir. Bu yüzden bardakları yıkayarak işe başlayın. Ardından çatal-bıçak-kaşık, tabak ve en son tencereleri yıkayarak işlemi bitirebilirsiniz. Suyunuz herhangi bir aşamada kirlenirse suyu döküp yenisi ile doldurun. Çok kirli suda yıkama yapmaya devam etmeyin. Suluk, biberon gibi uzun ve dar bulaşıklar için Lindos Doğal Ahşap Fırçasını kullanabilirsiniz. Doğal Hindistan cevizinden üretilmiş Lindos Ahşap Fırçası, bulaşıklarınıza zarar vermeden temizler. Üstelik doğal yapısı ile fırça üzerinde bakteri üremesine de izin vermez. 


Artık bulaşıklarınız durulanmaya hazır.


Tüm bulaşıklar bittiğine göre bulaşık suyunu dökün ve leğeni durulayın. Aynı yıkama sıralaması ile bulaşıklarınızı iyice durulayın. 


Kurumaları için kendi hallerine bırakın


Bulaşıkların yıkandıktan hemen sonra bez ya da kağıt havlu ile kurulanması tavsiye edilen bir durum değildir. Bunun yerine onların kendi hallerinde süzülerek kurumaya bırakılmaları daha doğrudur. Yine de bulaşıklarınızda leke kalmaması için bez ile kurulama yapmak isterseniz çok su çeken ve çabuk kuruyan organik pamuktan üretilmiş müslin bir bez ile kurulayın. 


Bulaşık elde nasıl yıkanır sorusunun cevabı işte bu kadar basit. Artık mutfak eşyalarınızda kimyasal bir kalıntı olmadığından emin olarak onları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Üstelik Lindos Doğal Bulaşık Sabunu sayesinde elde bulaşık yıkama işlemi için çok fazla zaman, emek ve su harcamanıza gerek kalmadan!




Bulaşık Yıkarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Daha Temiz Bir Yıkama İçin Sıcak Su Kullanın


Bulaşık elde nasıl yıkanır sorusuna püf nokta olarak verilebilecek yanıt, sıcak su kullanımıdır. Özellikle yağlı yemeklerden kalan bulaşıklar yıkanırken mutlaka sıcak su kullanılması gerekir. Yağların daha hızlı çözünebilmesi için bu önemlidir. Üstelik bulaşık yıkamak için kullanılan deterjanların daha iyi köpürebilmeleri ve dolayısıyla etkilerini daha net bir şekilde gösterebilmeleri için de sıcak su gereklidir.


Cildinizi de Göz Önünde Bulundurun


Bulaşık yıkarken, teknik kadar bulaşık yıkama deterjanı da göz önünde bulundurulmalıdır. Evlerimizde kullandığımız bulaşık deterjanlarımızın önemli bir kısmı, kimyasal bileşenlerden meydana geliyor. Kimyasal içeriği güçlü bulaşık deterjanlarının, daha iyi temizlediği gibi bir yanılgı toplum içerisinde oldukça yaygın. Ancak bulaşıklarımızın temizliğini düşündüğümüz kadar kendi cildimizi korumayı da düşünmemiz gerekiyor. Kimyasal bulaşık deterjanları, her kullanımdan sonra ellerin kurumasına ve çatlamasına yol açar. Ayrıca egzama ve sedef gibi çeşitli cilt hastalıklarını da tetikler. Bitkisel elde yıkama bulaşık sabunu ürünleri ise bu noktada daha yüksek yarar sağlar. İçerisinde herhangi bir kimyasal etken bulunmaması, organik bulaşık deterjanları kuru cilt problemine yol açmaz ve cildinizi korumasına yardımcı olur. Üstelik doğaya kimyasal atıkların salınmaması bakımından da bu deterjanların tercih edilmesi gerekir. Paraben, sülfat ya da GDO gibi maddeleri barındırmayan; üretimi esnasında herhangi bir şekilde doğaya zarar vermeyen, parfüm yerine esansiyel yağların kullanıldığı Lindos Doğal bulaşık sabunu ile siz de mutfağınızı değiştirebilirsiniz.


İlgini çekebilir: SLS nedir ve zararları nelerdir?


Bulaşıkları Elde Yıkamak mı Makinede Yıkamak mı?


Bulaşıkların elde mi makinede mi yıkanması gerektiği konusu, ev hanımları ve çamaşır makinesi üreticilerinin sürekli tartıştığı konulardan biridir. Aslında bu sorunun cevabının duruma göre değişiklik gösterdiğini söylemek daha doğrudur. Bulaşıkların makinede yıkanması, günümüzün yoğun yaşam şartları düşünüldüğünde oldukça uygun olsa da bu durumun istisnaları mevcuttur. Makineyi tam doldurmadan çalıştırmak, su ve enerji tasarrufu için tavsiye edilmez. Bunun yanında bebeklerin biberonları, çocukların sulukları, ahşap ve bambu mutfak gereçleri, teflon tava ve tencereler, plastik kaplar makinede yıkamak için uygun gereçler değildir. Eğer yıkayacağınız ürünlerin çoğu bunlardan ibaretse sağlığınız için elde yıkamayı tercih edebilirsiniz.