Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Bebek Kıyafetleri Yıkama Deterjanı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Lindos Naturals - Tuesday, June 21, 2022
Image

Bebek Kıyafetleri Yıkama Deterjanı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bebeğinizin cildi kuruyup pul pul döküldüğünde bunun bebeğinizin cilt temizliğinde kullandığınız şampuan veya sabundan kaynaklı olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat bebeklerinizin kıyafetlerinin temizliğinde kullandığınız deterjanlar da bebeğinizin cildine temas ettiğinden alerjiye sebep olarak tahrişe yol açabilir.


bebek yıkama deterjanı
bebek yıkama deterjanı

Bebeklerin ciltleri, bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmediği için çok hassastır. Normal deterjanların içerisinde bulunan sert kimyasallar, bebeğinizin hassas cildinde alerjiye sebep olabilir. Bebeklerin hassas cildini koruyabilmek için kıyafetlerini bebekler için çamaşır deterjanı ile yıkamak kesinlikle çok daha iyi bir seçimdir. Peki market reyonlarında ve online alışveriş sitelerinde satışa sunulan her bebek deterjanı güvenli midir? Bebek kıyafetlerini yıkamak için deterjan alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Tüm sorularınızın cevaplarını sizin için bu yazımızda ele alıyoruz.


Bebek Deterjanı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Temiz İçerikli Ürünler Seçin


Çamaşır yıkama deterjanlarının içerisinde bulunan bazı kimyasal maddeler, kıyafetlere işleyecek kadar kuvvetlidir ve iyi durulanmadığında bebeğinizin cildinde emilerek kanına karışabilir. Bu sebeple yenidoğan bebek çamaşır deterjanı seçerken, alacağınız deterjanın temiz içerikli olmasına dikkat edin.


kokusuz bebek deterjan
kokusuz bebek deterjan

İçeriğinde Zararlı Kimyasallar Olup Olmadığını Kontrol Edin.


Bebeğinizin sağlığı için ürün etiketlerini okumayı ihmal etmeyin. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkamak için kullanacağınız bebek çamaşır deterjanı SLS, paraben, klor, sülfat, boya, parfüm gibi zararlı kimyasallar içermemelidir. Köpürmeye ve temizlik hissini arttırmaya yardımcı olan bu kimyasallar, bebeğinizin cildinde ve gözlerinde iltihaba yol açabilir, iç organlarına zarar verebilir.

İlginizi çekebilir: Paraben nedir, zararları nelerdir?


İçerik Etiketlerini Mutlaka Okuyun.

Bebeğiniz için alacağınız doğal bebek çamaşır deterjanının sabun bazlı olması ve sıvı yapıda olması, bebeğinizin kıyafetlerinde kalıntı bırakmaması açısından oldukça önemlidir.


Sentetik Kokulu Ürünlerden Uzak Durun.

Bebeğinizin kıyafetlerini rahat bir şekilde giyebilmesi için seçeceğiniz organik bebek deterjanı kokusu için saf uçucu yağlar kullanılmış olmasına ya da kokusuz olmasına dikkat edebilirsiniz. Güzel kokan bebek deterjanı üretebilmek için kullanılan parfüm her ne kadar tek bir içerik olarak listelense de kendi içerisinde pek çok zararlı kimyasal barındırabilir. Bebek elbiseleri yıkama deterjanlarının içinde bulunan parfümler özellikle alerjiye yatkın bir bünyeye sahip olan bebeklerde astım gibi pek çok solunum problemlerine ve baş ağrısına davetiye çıkarabilir. Bu yüzden doğal uçucu yağlarla aromalandırılmış veya tamamen kokusuz bebek deterjanı bebeğiniz için ideal bir seçim olacaktır


İlginizi çekebilir: Temizlikte aromaterapi etkisiyle tanışın


Dermatolojik Olarak Test Edildiğinden Emin Olun.


Tercih edeceğiniz doğal bebek deterjanının dermatolojik testlerden geçmiş olmasına özen gösterin.

bebek yıkama deterjanı
bebek yıkama deterjanı

En İyi Bebek Deterjanı Hangisi?


Bebek deterjanı alırken ebeveynlerin bilinçli olmalarında fayda var. Bebek deterjanı adı sizi yanıltmasın, bazı bebek deterjanları en az normal bir deterjan kadar sert kimyasallar içerebilir. Alacağınız bitkisel bebek deterjanı için içerik incelemesi yapmak en iyi bebek sıvı deterjanını seçmekte size fayda sağlayacaktır. 

Lindos Çamaşır Sabunu bebeklerinizin kıyafetlerini, hassas ciltlerine zarar vermeden temizler. Zararlı kimyasal maddeler içermeyen Lindos sıvı bebek deterjanı bebeklerinizin kıyafetlerinde kimyasal kalıntı bırakmaz, kolayca durulanır ve kumaşına zarar vermeden temizler. Bebeklerinizin kıyafetlerini yıkarken güvenle kullanabileceğiniz Lindos çamaşır sabunu hem elde yıkama hem de makineler için uygundur. Düşük ısıda bile etkin temizlik sağlar. Lindos bebek çamaşır sabunu, makinede 15 yıkama olanağı sağlar. Lindos çocuk çamaşır deterjanı içeriğinde paraben, fosfat, klor, sülfat, GDO, sentetik boya ve parfüm gibi hem insanlar hem de doğa için zararlı olan sert kimyasalları bulundurmaz.


bebek çamaşır sabunu
bebek çamaşır sabunu

Lindos Naturals olarak temiz temizlik ilkemiz doğrultusunda, yer altı ve deniz sularını kirletmeyen doğa dostu vegan ürünler üretiyoruz ve hiçbir ürünümüzü hayvanlar üstünde test etmiyoruz. Hayalimiz, yarınlarımıza daha iyi bir dünya, sağlıklı bir gelecek bırakabilmek. Sürdürülebilir bir dünya için sen de Lindos ürünlerine bir şans vererek bu hayale ortak olabilirsin.