Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
1.500₺ Üzeri Ek %10 İndirim
500₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

ANLADIM

Her Tatilde Mutluluk İçin Tek Kullanımlık Plastiklere Hayır

Lindos Naturals - Saturday, July 30, 2022
Image

Her Tatilde Mutluluk İçin Tek Kullanımlık Plastiklere Hayır

Gündelik hayatın stresinden kurtulmak ya da yoğun iş gündeminden bir süre olsun uzak kalmak isteyenler için kısa bir tatil en iyi seçenek. Altın renkli kumların, denizin ve güneşin tadını çıkararak yapılacak bir tatil, günlük rutinlerine dinç bir şekilde dönmek isteyenlerin öncelikli tercihlerinden. Ancak tatil yapılan plajların tek kullanımlık plastik atıklar ile kirletilmesi, her biri doğal birer güzellik olan bu plajların ve denizlerde yaşayan canlıların geleceğini büyük oranda tehdit ediyor. 


Ekolojik denge, tek kullanımlık plastikler yüzünden giderek daha da çok bozuluyor. Denizlerdeki mikroplastik yoğunluğu giderek artıyor. Kıyıya vuran balıkların karnından plastiklerin çıkması bunun en güçlü kanıtlarından. Bunun dışında nesli tükenmekte olan caretta caretta kaplumbağaların plastik poşetleri deniz anası zannederek yutması ve bunun sonucunda boğularak yaşamlarını kaybetmesi, denizlerdeki ekolojik dengenin daha da bozulacağını gösteriyor. Ancak bu gidişe dur diyerek bu kötümser tabloyu iyiye çevirmek için hâlâ bir umut var. En basitinden bireysel olarak alışkanlıklarımızda yapacağımız ufak değişiklikler ile tek kullanımlık plastikleri kullanmamak en etkili yollardan biri.


Siz de denizlerdeki yaşamı tehdit etmeyen daha temiz plajlar için tek kullanımlık plastikler yerine alternatiflerini tercih edebilirsiniz. İşte, plajda plastiksiz bir tatil geçirmenize yardım edecek 7 ipucu:


Plastiksiz Plaj için 7 İpucu


Bez Çanta


Plaja plastik poşetler ile malzeme götürmek yerine, bez çantaları tercih edebilirsiniz. Böylelikle geri dönerken, ardınızda atık bırakmamış olursunuz.

Su Matarası

Tek kullanımlık su şişeleri yerine yanınızda taşıyacağınız su matarası ile plastik atık oluşumuna engel olabilirsiniz. Üstelik bu şekilde kendi bütçenizi de koruyabilirsiniz.


Termos

Tek kullanımlık ambalajı bulunan hazır içecekler de doğal yaşam için büyük bir tehdit. Soğuk içecekler için termos kullanarak da plajlarda plastiksiz yaşam için önemli bir adım atabilirsiniz. 


Platin Silikon Saklama Kabı:

Ambalajlı hazır ürünlere alternatif olarak, evinizden kendi hazırladığınız yiyecekleri silikon saklama kapları ile yanınızda götürebilirsiniz. 


Bambu Çatal Bıçak

Tek kullanımlık plastik çatal bıçakların kullanımından da kaçınmak gerekir. Bambudan yapılmış, atıldığında bile çevreye zarar vermeyen çatal bıçaklar ile daha temiz bir yaşamı destekleyebilirsiniz.


Yeniden Doldurulabilir Kolonya

Elbette sıcak yaz günlerinde ferahlamanın en iyi yollarından biri de kolonya. Ancak tek kullanımlık şişeye sahip kolonyalar yerine, tekrar doldurulabilir refill kolonyaları tercih ederek, ambalaj tüketimini azaltabilirsiniz.


Cam Pipet

Plastik pipetlerin kullanımı sadece birkaç dakikalıktır ama doğada kaybolması yüzyıllar alır. Plastiksiz yaşam için plastik pipet yerine, cam pipet tercih etmek de atılabilecek adımlar arasında. 


Bireysel olarak yapılabilecekleri yukarıda sıraladık. Ancak toplumsal olarak da yapılabilecek birçok şey var. Toplumsal farkındalığı artırmak da bunlardan biri. Örneğin, plajdan ayrılırken sağa sola atılmış tek kullanımlık plastik ve cam şişeleri toplanarak bunları geri dönüşüm çöplerine atılması gibi. Hatta sosyal medya hesaplarınızdan bu anları arkadaşlarınızla paylaşıp bir akım dahi yaratabilirsiniz. Sadece plajda değil mutfakta, banyoda ve ofiste tek kullanımlık plastikler yerine alternatiflerini ve yeniden doldurulabilir olanları tercih edebilirsiniz. Sonuçta büyük mesafeler küçük bir adım ile başlar.


Lindos Naturals olarak toprağı, denizi ve havayı kirletmeyen temiz içerikli ürünler üretiyoruz. Hammaddesi ne olursa olsun tek kullanımlık ambalajların en büyük problem olduğunun farkındayız. Bu nedenle LINDOS olarak ilk günden beri yeniden kullanılabilen ambalajlar tercih ediyoruz. Çünkü atık konusunda en iyi çözümün mümkün olduğunca yeniden doldurmak, tekrar tekrar kullanmak ve atık oluşturmamak olduğunun bilincindeyiz. Sen de sıfır atık yolculuğumuzda bizlerle olmak istersen doğaya saygılı ürünlerimizle hemen tanışabilirsin.